Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Οι καταλήψεις πάνε πλατεία!

Έκτη βδομάδα καταλήψεων, έκτη βδομάδα κινητοποιήσεων, έκτη βδομάδα ανυποχώρητου αγώνα με τη νεολαία να βρίσκεται στο δρόμο. Φοιτητές, μαθητές, δάσκαλοι, καθηγητές βρίσκονται όλοι μαζί στην πρώτη γραμμή, κόντρα στη διάλυση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, ενάντια στο νόμο-έκτρωμα της Διαμαντοπούλου. Το Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων φοιτητικών συλλόγων Θεσσαλονίκης καλεί το λαό της Θεσσαλονίκης να συμπαρασταθεί στον αγώνα αυτό, να πλημμυρίσουμε όλοι μαζί τους δρόμους και να υψώσουμε πύργο ατίθασο απέναντι στη βάρβαρη επίθεση που δεχόμαστε, απέναντι στο μαύρο παρόν και μέλλον που μας ετοιμάζουν.  Οι εργαζόμενοι και η νεολαία γνωρίζουν πως  καλύτερες μέρες δε θα έρθουν αν δεν ανατραπεί η κυβέρνηση και η πολιτική της κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – Κεφαλαίου.


Το Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων φοιτητικών συλλόγων Θεσσαλονίκης λοιπόν… πάει πλατεία Αριστοτέλους δημιουργώντας ένα ολοήμερο κέντρο αγώνα, ένα χώρο συνάντησης όλων των αγωνιζόμενων κομματιών της εκπαίδευσης, ένα τόπο συνεύρεσης των εργαζόμενων και της νεολαίας της πόλης γεμάτο με τη ζωντάνια και την ομορφιά του αγώνα. Ένα αγωνιστικό ραντεβού των ‘’από κάτω’’ που θα διατρανώσουμε ότι το μέλλον που μας σχεδιάζουν δε μας χωρά, μια μαχητική συνάντηση εργαζόμενων και νεολαίας που θα φτιάξει εκείνο το εκρηκτικό μείγμα και με ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας, με συνελεύσεις-καταλήψεις - απεργίες – διαδηλώσεις, θα τσακίσει αυτούς και την πολιτική τους και θα επιβάλει τις δικές μας ανάγκες και δικαιώματα.

Το πρόγραμμα της πρωτοβουλίας έχει ως εξής:


ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-  ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-  ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ


ΣΑΒΒΑΤΟ 8/10 ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ


Από τις 10:00 προετοιμάζουμε το χώρο με εκθέσεις φωτογραφίας, θεματικά περίπτερα, προβολές και άλλα δρώμενα από τις φοιτητικές και μαθητικές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις, κινήματα ανυπακοής-Δεν Πληρώνω κ.α


16:00 Εκδήλωση-Συζήτηση: Η λαοί τις Μεσογείου εξεγείρονται. Η επικαιρότητα της επανάστασης σήμερα  
Ομιλητής: Yasser Alwan (αγωνιστής από την Αίγυπτο)


17:00 Εκδήλωση-συζήτησηΗ δημόσια δωρεάν παιδεία στο στόχαστρο. Από το νέο σχολείο στο νέο πανεπιστήμιο. Μέτωπο Παιδείας-Εργασίας η απάντηση εργαζόμενων και νεολαίας. 
Ομιλητές:
Αγαπητός Θανάσης, δάσκαλος
Λαθύρας Γιάννης, καθηγητής                                  
Μπένος Αλέξης, μέλος ΔΕΠ
Πρωτογεράκη Κατερίνα, φοιτήτρια
Μασούρας Χάρης, μαθητής


19:00 Συναυλία οικονομικής ενίσχυσης
Μαθητικά-Φοιτητικά Συγκροτήματα
Αετόπουλος Γιώργος
Crazed
Full House
Λουδίας
Περσινά Ξινά Σταφύλια

*Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για τα δικαστικά έξοδα συλληφθέντων-συναγωνιστών από τις φοιτητικές κινητοποιήσεις του 2007.


Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων φοιτητικών συλλόγων Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...