Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Βίντεο από κατάληψη στο υπουργείο παιδείας 4/10/2011

Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011, νωρίς το πρωί, στις 6.30 τα ξημερώματα, φοιτητές από τις κατειλημμένες σχολές της Αθήνας προχώρησαν σε παρέμβαση-αποκλεισμό του Υπουργείου Παιδείας, στο Μαρούσι, στην προσπάθεια να ακουστούν τα αιτήματά τους. Ανάρτησαν πανό στην κεντρική πρόσοψη και μέχρι αυτή την ώρα το κτίριο παραμένει υπό κατάληψη και η είσοδος του είναι αποκλεισμένη.
Η κίνηση αυτή εντάσσεται στις κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει εδώ και παραπάνω από ένα μήνα, ενάντια στο νόμο-έκτρωμα της Διαμαντοπούλου. Ταυτόχρονα όμως συνδέεται με τις γενικότερες κινητοποιήσεις ενάντια στην κυβέρνηση, την τρόικα και την αντιλαϊκή πολιτική της σύγχρονης χούντας που έχει οδηγήσει σε συχνές καταλήψεις δημοσίων κτηρίων και ειδικά υπουργείων τις τελευταίες μέρες. Έτσι, και σήμερα άλλα πέντε υπουργεία είναι κατειλημμένα από αγωνιζόμενους εργαζόμενους ενάντια στην πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Οι φοιτητές βρίσκονται στο χώρο του υπουργείου και καλούν κόσμο να τους συμπαρασταθεί. Οι φοιτητές επιχειρούν την ανάρτηση πανό στην πρόσοψη του κτηρίου. Το υπουργείο απαντάει καλώντας τις δυνάμεις των ΜΑΤ.
Απέναντι στο νόμο πλαίσιο που διαλύει το μέλλον των αποφοίτων και γκρεμίζει ότι έχει απομείνει από το δημόσιο δωρεάν και δημοκρατικό πανεπιστήμιο οι φοιτητές φωνάζουν δυνατά:
ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΠOΥΔΑΣΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ – ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
Στο τέλος της κινητοποίησης οι φοιτητές κάνουν δηλώσεις από το χώρο όπου η Άννα Διαμαντοπούλου εξαγγέλει το τέλος του πανεπιστημίου όπως το ξέραμε μέχρι σήμερα!
Ραντεβού στους δρόμους!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...