Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Τα Δακρυγόνα δολοφόνησαν τον 53χρονο άνεργο οικοδόμο

Ανακοίνωση - ανάλυση των γεγονότων από την 
Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση 


Την Παρασκευή η ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος ως ελάχιστο φόρο τιμής στον άτυχο 53χρονο διαδηλωτή που έχασε τη ζωή του στα βίαια επεισόδια, ενώ στην σχετική ανακοίνωση της επιρρίπτει την ευθύνη για τη δολοφονία του συναγωνιστή του ΠΑΜΕ στην κυβέρνηση και στην Αστυνομία αναφέροντας: «Η ΑΔΕΔΥ εκφράζει την βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του διαδηλωτή, που οφείλεται στον αυταρχισμό και στην χρήση δεκάδων τόνων χημικών από την Αστυνομία». 

Όμως ο 53χρονος συναγωνιστής δεν ήταν το μόνο θύμα των δακρυγόνων. Ποιος ξεχνά το δράμα της Κερατέας,  «το μικρό αγγελούδι που δεν πρόλαβε καν να δει το φως του Αττικού ήλιου έφυγε από κοντά μας μια ημέρα μετά την βάρβαρη εισβολή των ΜΑΤ στην πόλη της Κερατέας. Μια νεαρή μητέρα η οποία κυοφορούσε το τρίτο της παιδάκι υπέστη ισχυρό σοκ όταν αλλόφρονες αστυνομικοί των ΜΑΤ έφτασαν κάτω από το διαμέρισμά της και με πρωτοφανή αγριότητα άρχισαν να εκτοξεύουν χημικά προς κάθε κατεύθυνση χωρίς να υπολογίζουν τίποτα. Από τις φωνές και τους δυνατούς κρότους των χειροβομβίδων κρότου - λάμψης τα δύο μικρά παιδάκια της οικογένειας τρομοκρατήθηκαν και ανήμπορα να αναπνεύσουν από τα δακρυγόνα και τα αέρια πιπεριού, έπεσαν σχεδόν λιπόθυμα στο πάτωμα. Η νεαρή μητέρα τους όταν τα είδε να σωριάζονται μπροστά της υπέστη ισχυρό νευρικό κλονισμό με αποτέλεσμα να διαταραχθεί ανεπανόρθωτα η κύηση του εμβρύου και λίγες ώρες μετά απέβαλε, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να κρατήσουν το έμβρυο στη ζωή. Ένα αθώο αγγελούδι που έφυγε τόσο αναπάντεχα και άδικα από κοντά μας θύμα της βαρβαρότητας μιας πολιτείας που δεν υπολογίζει τίποτα μπροστά στην υλοποίηση ενός περιβαλλοντικού εγκλήματος με σκοτεινούς χρηματοδότες και ανοιχτά γραμμάτια ξεπουλημένων πολιτικών. Οι γονείς του εμβρύου προβληματίζονται πλέον πολύ σοβαρά να καταθέσουν μήνυση για ανθρωποκτονία κατά των αστυνομικών των ΜΑΤ που διέπραξαν αυτό το απεχθές έγκλημα».
Συνεχίζοντας, θα λέγαμε ότι στην άμεση αυτή απάντηση της ΑΔΕΔΥ πρέπει να προσθέσουμε την Έκτακτη Παρέμβαση για το ίδιο ζήτημα που πραγματοποίησε ο Ιατρικός Σύλλογος ζητώντας την απαγόρευση της χρήσης χημικών ουσιών εναντίον διαδηλωτών. Μάλιστα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, αυστηρότερα από κάθε άλλη φορά. Ειδικότερα οι γιατροί αναφέρονται στην επικίνδυνη χημική ουσία CS που εμπεριέχουν τα δακρυγόνα που χρησιμοποιούνται από τις αστυνομικές δυνάμεις στις διαδηλώσεις. 
Σύμφωνα με τις αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν μετά τις πορείες του Ιουνίου, οι επιστήμονες κατέληξαν σε ιδιαίτερα ανησυχητικές διαπιστώσεις: Όταν συμβεί η ουσία CS να εισέλθει στο λάρυγγα μέσω της αναπνοής, προκαλεί αναπνευστικά προβλήματα και ερεθισμό στα μάτια. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε διάτρηση του στομάχου, αφού θα εισέλθει στο πεπτικό σύστημα, εφόσον βέβαια γίνεται υπάρξει υπερβολική συγκέντρωση χημικών. 
Οι πληροφορίες αυτές φυσικά για τη θανατηφόρα δράση των χημικών που κατά κόρον εξαπολύει η Αστυνομία στον πόλεμο που διεξάγει η κυβέρνηση κατά της κοινωνίας είναι γνωστές στην πολιτική ηγεσία και συγκεκριμένα στον υπουργό Χρ.Παπουστή, που ανανεώνει συνεχώς το οπλοστάσιο της ΕΛ.ΑΣ. δαπανώντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, διατάζοντας τη μαζική χρήση επικίνδυνων και φονικών μέσων κατά των διαδηλωτών. 
Σοκαριστικά εξάλλου είναι τα στοιχεία στο άρθρο της ΑΥΓΗΣ με τίτλο «Τον χημικό πόλεμο τον ζούμε κάθε μέρα εδώ», του Νίκου Μορφωνιού, που αξίζει να αναδημοσιευτεί:
Τα αέρια που χρησιμοποιούνται ως δακρυγόνα είναι κυρίως εκείνα με τα κωδικά ονόματα CN και CS. Οι χημικοί τύποι των δύο αυτών αερίων είναι CN-2-χλωροακετοφαινόνη και S-ορθοχλωροβενζολιδενομαλονονιτρίλιο. Εκτός αυτών που είναι και τα πιο διαδεδομένα, υπάρχουν, σύμφωνα με την εμπεριστατωμένη μελέτη-έκθεση με τίτλο "τα δακρυγόνα και οι επιπτώσεις τους στην υγεία" του πρώην προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Χημικών Νίκου Κατσαρού, "άλλοι 13 τύποι δακρυγόνων που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως και δύο εξ αυτών έχουν χρησιμοποιηθεί εκτενώς. Πρόκειται για την χλωροπικρίνη καθώς και το κυανιούχο βρωμοτολουόλιο (DM)".
Τα δακρυγόνα αέρια, σύμφωνα με τη μελέτη του κ. Κατσαρού, προέρχονται "από υγρά που εκτοξεύονται με ειδική συσκευασία (κάνιστρα) ή χειροβομβίδα υπό μορφή νέφους. Τα δραστικά συστατικά CS και CN είναι συνήθως σε συγκεντρώσεις 1-6%. Το CS είναι αναμεμειγμένο με αντισυσσωματική ουσία ή σιλικόνη για καλύτερη διασπορά (τύπους CS1 και CS2 αντίστοιχα) και παραμένει ενεργό για μέρες ακόμη ή και εβδομάδες από τη στιγμή που θα πέσει στο έδαφος. Όταν πέσει μια χειροβομβίδα-δακρυγόνο δημιουργείται ένα σύννεφο διαμέτρου 6-9m στο κέντρο του οποίου η συγκέντρωση του δραστικού συστατικού κυμαίνεται από 2-5 gr/m3 και η συγκέντρωση ελαττώνεται όσο απομακρυνόμαστε από το κέντρο προς την περιφέρεια. Αυτό εφόσον χρησιμοποιηθούν σε ανοικτούς χώρους, αν χρησιμοποιηθούν σε κλειστούς χώρους ή στενούς δρόμους ή σε μεγάλη ποσότητα τότε οι συγκεντρώσεις που επιτυγχάνονται είναι πολύ μεγαλύτερες. Πάντως πρέπει να αναφερθεί ότι και οι συγκεντρώσεις πολύ μικρότερες της τάξης του 0,05-0,010 gr/m3 είναι ικανές να προκαλέσουν συμπτώματα, η σοβαρότητα των οποίων εξαρτάται από τη διάρκεια της έκθεσης".
Η διαπίστωση αυτή απαντά και στο μόνιμο επιχείρημα των κρατικών οργάνων ότι τα δακρυγόνα που χρησιμοποιεί η Ελληνική Αστυνομία περιέχουν το CS σε ελάχιστη συγκέντρωση, πολύ κάτω του 56,3 mg/m3, η οποία δεν προκαλεί θανάτους ή μόνιμες βλάβες στην υγεία, παρά μόνο πρόσκαιρο ερεθισμό. Ωστόσο, όπως υπογραμμίζεται στη μελέτη, "ο υπολογισμός της επικίνδυνης δόσης δακρυγόνων υπολογίζεται ως συνάρτηση της πυκνότητας αυτού και του χρόνου παραμονής στον χώρο αυτό.. Εφόσον η δόση είναι συνάρτηση της πυκνότητας και του χρόνου μπορεί να έχουμε τα ίδια αποτελέσματα στον ανθρώπινο οργανισμό αν κάποιος σε μικρό χρόνο δεχθεί μεγάλη δόση ή μικρή δόση για μεγάλο διάστημα"! 
Σοβαρές βραχυχρόνιες και μακροχρόνιες βλάβες Η χημική ουσία CS δεν έχει διαβαθμιστεί ως επικίνδυνη ούτε από την Κομισιόν ούτε από το Γενικό Χημείο του Κράτους. Ωστόσο αξιόπιστες επιστημονικές μελέτες που έγιναν κυρίως στο εξωτερικό κατέληξαν σε τουλάχιστον ανησυχητικά για τη δημόσια υγεία συμπεράσματα.
Χαρακτηριστική είναι η έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (European Parliament, "Crowd Control Technologies", Λουξεμβούργο 2000) σύμφωνα με την οποία: "Σε υψηλά επίπεδα έκθεσης, τοξικολογικές μελέτες σχετικές με την εισπνοή δείχνουν ότι το CS μπορεί να προκαλέσει χημική πνευμονία και θανατηφόρο πνευμονικό οίδημα (Τα θύματα πεθαίνουν πνιγμένα στα ίδια τους τα πνευμονικά υγρά). Η έκθεση στο CS μπορεί επίσης να οδηγήσει σε δυσλειτουργία των αεροφόρων οδών. Μελέτες στοματικής τοξικολογίας επισημαίνουν την ευκολία με την οποία το CS προκαλεί σοβαρή διατρητική γαστρεντερίτιδα. Το CS είναι ένα πρωτοπαθές ερεθιστικό του δέρματος και κάποια άτομα μπορούν να αναπτύξουν δερματίτιδα εξ επαφής ακόμη και μετά από μια φαινομενικά μη προβληματική αρχική έκθεση, ενώ αρκετές ώρες αργότερα μπορεί να προκύψει σοβαρό φουσκάλιασμα. Έκθεση ακόμη και σε χαμηλή συγκέντρωση CS ανεβάζει την πίεση της κυκλοφορίας και υπάρχει ιδιαίτερος κίνδυνος βλάβης στην υγεία οποιουδήποτε είναι άνω των 30 ετών, βρίσκεται σε υπερένταση ή έχει μη εντοπισμένο ανεύρυσμα. Σε υψηλότερα επίπεδα, το CS έχει συσχετιστεί με καρδιακή ανεπάρκεια, ζημιά στο συκώτι και θάνατο. CS από βομβίδες έχει επίσης προκαλέσει οξέα μαζικά χημικά εγκαύματα.
Εργαστηριακά πειράματα έχουν δείξει ότι το CS προκαλεί διατάραξη των χρωμοσωμάτων (clastrogenic) και γενετική μετάλλαξη (mutagenic). Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι το CS προκαλεί αύξηση του αριθμού των ανώμαλων χρωμοσωμάτων. Οι κίνδυνοι σωρευτικής έκθεσης αυξάνονται εξαιτίας του εθισμού στο CS. Μια στρατιωτική μελέτη για τις δυνατότητες καρκινογένεσης από το CS δεν κατέληξε πουθενά, παρατήρησε όμως ότι η παρατεταμένη έκθεση σε πολύ χαμηλή συγκέντρωση CS είναι περισσότερο ανησυχητική και θα πρέπει να μελετηθεί περαιτέρω. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα ασφαλείας και για τους αστυνομικούς που ενδέχεται να εκτίθενται τακτικά σε διασταυρούμενη μόλυνση όταν κάνουν χρήση CS, αφού πρόκειται για ουσία ιδιαίτερα ανθεκτική. Τα CS1 και CS2 διατηρούνται ακόμη περισσότερο και συνεπώς συνιστούν περιβαλλοντικό ρίσκο όσον αφορά τη δυνατότητα καθαρισμού του χώρου στον οποίο χρησιμοποιήθηκαν».
Στην ίδια γραμμή και η μελέτη του κ. Κατσαρού, που τονίζει πως "τα δακρυγόνα τύπου CS σε μεγάλες δόσεις μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, σοβαρές βλάβες στα μάτια και το δέρμα, που σε μερικές περιπτώσεις οι βλάβες αυτές μπορεί να είναι μόνιμες. Υπάρχουν υπόνοιες ότι προκαλούν μακροχρόνια καρκινογενέσεις, τερατογενέσεις και άλλες σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία..." Επίσης, σε πιο πρόσφατη τοποθέτηση του αναφέρει ότι «Διεθνείς επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει πως η εισπνοή των συγκεκριμένων χημικών ουσιών επιφέρει, επιπλέον, ανικανότητα αντίδρασης, αντιδράσεις πανικού, εμέτους και εξάντληση. Ειδικά για τον τύπο του δακρυγόνου που βρέθηκε στη Λάρισα, έχει θεωρηθεί ότι προκάλεσε τον θάνατο 4 ανθρώπων σε ΗΠΑ και Γερμανία»!
Παρόμοια συμπτώματα από τη χρήση των χημικών αυτών διαπιστώνει και ο Έλληνας Συνήγορος του Πολίτη στη σχετική έκθεσή του (2006). Ενδεικτικό, τέλος, είναι ότι την απαγόρευση χρήσης του CS ειδικά κλειστούς χώρους όπως, θέατρα, κινηματογράφους, κ.λπ., αλλά και σε ανοιχτούς, όπως ποδοσφαιρικά γήπεδα, επιβάλουν ακόμη και επίσημα έγγραφα και εγχειρίδια του Ελληνικού Στρατού (βλ. το εγχειρίδιο της 33ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας με τον τίτλο "ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΙΜΟΙΡΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΠΛΗΘΟΥΣ"). 
Διεθνείς συμβάσεις απαγορεύουν τη χρήση χημικών Να σημειώσουμε πως υπάρχει ρητή αναφορά στις διεθνείς συμβάσεις (Πρωτόκολλο της Γενεύης 1925, Απόφασή του ΟΗΕ 2603/16-12-1969, Σύμβαση του Παρισιού 1993) που απαγορεύει τη χρήση τους εν καιρώ πολέμου, πολλώ δε μάλλον σε καιρό ειρήνης. Αυτό εξάλλου υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, στην αγωγή που έχουν καταθέσει πανεπιστημιακοί και φοιτητές κατά της ΕΛ.ΑΣ, υπογραμμίζοντας πως "σε καμία απολύτως νομική, αλλά και λογική βάση, δεν είναι δυνατόν να στηριχθεί ο ισχυρισμός ότι το ίδιο χημικό όπλο, που απαγορεύεται μεταξύ εμπολέμων κρατών, μεταξύ διακρατικών συρράξεων, όπου ο κίνδυνος είναι εντονότερος για την κρατική υπόσταση, είναι δυνατόν να επιτρέπεται για την αντιμετώπιση κινδύνων, στο εσωτερικό ενός κράτους, όπως οι ειρηνικές διαδηλώσεις πολιτών, εργαζομένων, συνταξιούχων, φοιτητών, μαθητών, «κίνδυνοι» πολύ χαμηλότερης έντασης από τις πολεμικές επιχειρήσεις και συγκρούσεις". Τα 12 μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας κατέθεσαν αγωγή κατά του ελληνικού Δημοσίου, ζητώντας 300.000 ευρώ έκαστος για την ηθική βλάβη που έχουν υποστεί από την ανεξέλεγκτη χρήση χημικών στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια.
Αναφερόμενοι ειδικά σε τρεις διαδηλώσεις, στα δύο από τα μεγάλα συλλαλητήρια του περασμένου Ιουνίου (8 και 27 Ιουνίου 2006) -είχαν ήδη ξεκινήσει οι μεγάλες κινητοποιήσεις από την άνοιξη- και σ' αυτό της προηγούμενης εβδομάδας (22 Φεβρουαρίου), το μεγαλύτερο των τελευταίων χρόνων που έχει πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, οι ενάγοντες κατήγγειλαν τη «βαρβαρότητα των δυνάμεων καταστολής εναντίον των διαδηλωτών» μέσω και της πρωτοφανούς εκτεταμένης ρίψης, ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους. Οι δεκάδες χειροβομβίδες χημικών αερίων εντός του κτιρίου της Νομικής στις 27 Ιουνίου και οι εκατοντάδες στο έξω Πολυτεχνείο, πριν από λίγες ημέρες -«ο πρύτανης δήλωσε ότι μέτρησαν 800 δακρυγόνα»- αποτέλεσαν κεντρική αναφορά των εναγόντων, που ζητούν το ποσό της αποζημίωσης να διατεθεί ισομερώς υπέρ του πρώτου Ειδικού Γυμνασίου Αθηνών, του Ειδικού Λυκείου Ιλίου και υπέρ της Διεύθυνσης Φοιτητικής Μέριμνας όλων των ΑΕΙ της χώρας». 
Όμως η απαξίωση της ανθρώπινης ζωής από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και την Ελληνική Αστυνομία λαμβάνει άλλη διάσταση αν αναλογιστούμε την ποσότητα των χημικών που ρίχνει στις διαδηλώσεις ή την χρήση ακόμη και ληγμένων χημικών. Στο σχετικό άρθρο των ΝΕΩΝ «Ρίχνουν.. ληγμένα. Άδειασε το «οπλοστάσιο» της Αστυνομίας από δακρυγόνα», της Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008, γίνεται αντιληπτό το μίσος του αστικού κατεστημένου ου με κάθε τρόπο επιχειρούσε να καταστείλει την Εξέγερση που προκάλεσε η δολοφονία του 15χρονου Α. Γρηγορόπουλου. Και να φανταστεί κανείς ότι η κυβέρνηση της ΝΔ διέδιδε ότι η ΕΛ.ΑΣ. κράτησε «Αμυντική Στάση»!
Στο άρθρο αναφέρονταν ότι «Ξέμεινε από... δακρυγόνα η Αστυνομία. Οι εξαήμερες συγκρούσεις με τους διαδηλωτές «στέγνωσαν» τις αποθήκες της ΕΛ.ΑΣ., ενώ συνολικά υπολογίζεται πως χρησιμοποιήθηκαν από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης 4 τόνοι δακρυγόνων και λοιπών χημικών που βρισκόταν στο οπλοστάσιό της. Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., με επείγον σήμα του, ζήτησε από όλες τις περιφερειακές διευθύνσεις να στείλουν στην Αθήνα όσα δακρυγόνα και φυσούνες μπορούν, προκειμένου να μην ξεμείνουν οι μονάδες της πρωτεύουσας από «πυρομαχικά». Πολλές όμως περιφερειακές διευθύνσεις, διαπίστωσαν πως στις αποθήκες τους είχαν απομείνει αρκετά ληγμένα δακρυγόνα, τα οποία δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν εναντίον διαδηλωτών, όπως συνέβη πριν από 2 χρόνια στη διάρκεια των πανεκπαιδευτικών συλλαλητηρίων, όπου επανειλημμένα είχε διαπιστωθεί η χρήση ληγμένων δακρυγόνων. Ήδη, διαδηλωτές από τη Λάρισα καταγγέλλουν πως εις βάρος τους ρίχτηκαν δακρυγόνα που έχουν λήξει από το 1978. Η απάντηση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. προς «ΤΑ ΝΕΑ» για την καταγγελία είναι πως «τα ληγμένα δακρυγόνα δεν βλάπτουν την υγεία, αλλά αντίθετα έχουν απολέσει τη δραστικότητά τους».
Ο Χημικός Πόλεμος όμως της Ε.ΑΣ. προκαλεί αντιδράσεις και στο εσωτερικό της αστυνομίας. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Γιώργος Φωτόπουλος δήλωνε: «Έχουμε ζητήσει επιστημονικές αναλύσεις από το Γενικό Χημείο του Κράτους για τα δακρυγόνα που χρησιμοποιούμε, τις οποίες και δεν έχουμε λάβει. Αυτό που είναι σίγουρο, είναι πως συνάδελφοί μας έχουν παρουσιάσει αναπνευστικές και δερματολογίες παθήσεις από τη χρήση των δακρυγόνων». 
Είμαστε από τους τελευταίους που θα ασχολούνταν με τις επαγγελματικές ασθένειες των Ματατζήδων. Όμως θεωρούμε ότι οι αποκαλύψεις του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ στις 6/12/2003 δίνουν μια εικόνα του πόσο αναλώσιμοι θεωρούνται οι καταστολείς και κτηνώδεις βασανιστές της κοινωνίας άνδρες των ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ, αλλά και την πλήρη συνειδήσεων και καλοσχεδιασμένη μαζική δολοφονική απόπειρα της  κυβέρνησης ενάντια στον εχθρό λαό. 
«Στο 14ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), ο ανθυπαστυνόμος Σπύρος Κορίζης είχε τονίσει πως είναι θύμα των χημικών που είχαν χρησιμοποιηθεί σε διαδηλώσεις στο Λαύριο πριν πολλά χρόνια. Ο αστυνομικός είχε υπηρετήσει πάνω από δύο χρόνια στα ΜΑΤ ως χειριστής εκτοξευτήρα χημικών. Τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί εγχειρήσεις στη ρινική κοιλότητα. Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Δ. Κυριαζίδης, είχε αναφέρει πως το θέμα της υγιεινής και ασφάλειας τότε «άνοιγε» για τους αστυνομικούς. Πέντε μήνες μετά, γεύτηκαν και οι ίδιοι τα αποτελέσματα των χημικών. Λίγες μέρες μετά τα επεισόδια της 9ης του Οκτώβρη με άνδρες της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης να χτυπούν τους συναδέλφους τους έξω από το υπουργείο Οικονομίας, οι ίδιοι συνδικαλιστές διαμαρτύρονταν πως δέχτηκαν επίθεση με υπερβολική χρήση επικίνδυνων χημικών ουσιών, που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ. Προφανώς, όμως, ξεχνούν την καταστολή της διαμαρτυρίας κατά την επίσκεψη του Κλίντον στην Αθήνα, λίγες μέρες μετά την επέτειο του Πολυτεχνείου το 1999, ακόμα και τα επεισόδια την περίοδο των εξετάσεων του ΑΣΕΠ με τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς.
Στο πρώτο ετήσιο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΑΣΥ, άλλος συνδικαλιστής, κατήγγειλε πως υπάρχουν προς χρήση στις αποθήκες της ΕΛ.ΑΣ. χημικά αέρια που έχουν λήξει από το 1962. Άλλος συνδικαλιστής είχε πει πως τα φίλτρα στα όπλα δεν αλλάζονται με τη συχνότητα που επιβάλλεται. Παρ' όλα αυτά καμία απάντηση δε δόθηκε για αυτά τα θέματα από τους υπεύθυνους. 
Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του προέδρου του ΔΣ της ΠΟΑΣΥ, Γιάννη Μακρή, το 1998 που είχε τονίσει πως δεν τους έχει δοθεί επίσημη απάντηση για τα συστατικά που περιέχονται στα δακρυγόνα. «Δεν έχουμε δει ποτέ γνωμάτευση του Γενικού Χημείου του Κράτους ή κάποιας άλλης αρμόδιας υπηρεσίας που να λέει καθαρά και ξάστερα πως δεν υπάρχει πρόβλημα». 
Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του δολοφονημένου συναγωνιστή μας και απαιτούμε την Απαγόρευση της χρήσης χημικών ενάντια σε διαδηλωτές. 
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φέρει την αποκλειστική ευθύνη για το φόνο του 53χρονου άνεργου οικοδόμου και επιχειρεί την καθυπόταξη του αγωνιζόμενου λαού μας με κάθε μέσο.
Πρέπει να ανατραπεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...