Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Παρεμβάσεις - Συσπειρώσεις - Κινήσεις Εκπαιδευτικών Δ.Ε.: Ανεπίτρεπτη ενέργεια του ΠΑΜΕ

Με ανώνυμη αρθρογραφία (είναι ανυπόγραφο το ένα άρθρο ενώ το δεύτερο υπογράφεται από κάποιον Χ.Μ.) στο Ριζοσπάστη της 3ης Νοέμβρη κάποιοι   προσπαθούν να παρουσιάσουν τα σχήματα των Παρεμβάσεων Δημοσίου Τομέα σαν προβοκάτορες. Την πρόταση των Παρεμβάσεων για συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 4/11 κατά της Κυβέρνησης που ζητά ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή την καταγγέλλει ως προβοκατόρικη, γιατί πρόλαβε το ΚΚΕ και ανακοίνωσε κομματική συγκέντρωση στο Σύνταγμα την ίδια μέρα! Βάσει του σκεπτικού τους, όταν διαδηλώνει πλέον το ΚΚΕ  και το ΠΑΜΕ, δεν πρέπει να διαδηλώνει κανένας άλλος.  Κι αυτό γιατί όπως αναφέρουν "σε μια κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ είναι εύκολο να παρεισφρήσουν κουκουλοφόροι”. 
Με αυτό το απίθανης έμπνευσης επιχείρημα, φερόμενοι ως ιδιοκτήτες του εργατικού και λαϊκού κινήματος, απαγορεύουν σε κάθε άλλο  οργανωμένο  κομμάτι του κινήματος να διαδηλώνει για τόσο σημαντικό  ζήτημα, όπως είναι στην παρούσα φάση η παροχή  ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση. Κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Κυβέρνηση είναι αποτέλεσμα του αγώνα του συνόλου των εργαζομένων, με κορύφωμα τη 48ωρη απεργία και μοναδική σε όγκο και μαχητικότητα συγκέντρωση και πορεία εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, αλλά και της παλλαϊκής αντίδρασης του κόσμου που μετέτρεψε τις παρελάσεις της 28ης σε συλλαλητήρια κατά της Κυβέρνησης και της πολιτικής της,  χωρίς τη συμβολή του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ.
Θεωρώντας το Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων σχήμα αντίστοιχο του ΠΑΜΕ, τον χρεώνουν στις Παρεμβάσεις, οι οποίες καταγγέλλονται ότι "βάζουν” το Συντονισμό να καλέσει σε συλλαλητήριο την Παρασκευή στις 7 μμ  στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Επαναλαμβάνεται με δυο λόγια η προσπάθεια διαμόρφωσης μιας «υγειονομικής ζώνης» ανάμεσα στους εργαζόμενους που κατεβαίνουν με το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ και όλες τις υπόλοιπες μαχόμενες δυνάμεις του εργατικού κινήματος.  Δείχνουν να υποτιμούν, να μην αντιλαμβάνονται ότι αυτό  που απαιτούν οι καιροί  και μάλιστα επιτακτικά είναι η ενότητα των αγώνων των εργαζομένων για την ανατροπή.  Σε κανέναν δεν έχει αναθέσει ο λαός και οι εργαζόμενοι το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Ταυτόχρονα κάθε δύναμη που αναφέρεται στον αγώνα και την προοπτική του κόσμου της εργασίας οφείλει να συμβάλλει ώστε σήμερα να βρεθούν στο δρόμο όσο είναι δυνατόν πιο πολλοί, όσο είναι δυνατόν πιο αποφασισμένοι.
Όλοι σήμερα στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 7 μμ  για να ανατρέψουμε αυτή  την Κυβέρνηση και την πολιτική της  και να εμποδίσουμε τα σχέδια για λύσεις κατά του λαού με Κυβερνήσεις αντιλαϊκής συνεργασίας.
Παρεμβάσεις - Κινήσεις Εκπαιδευτικών ΔΕ

1 σχόλιο:

  1. όταν βγάζατε ανακοινώσεις χωρίς ίχνος κριτικής στο ΚΚΕ για τα γεγονότα στη 48ωρη ήταν καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...