Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση από την συνεδρίαση της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Στη χθεσινή συνεδρίασή της, η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή ασχολήθηκε με την ανάλυση τόσο της διεθνούς όσο και της ελληνικής κοινωνικής και πολιτικής κατάστασης, στο φόντο της παγκόσμιας δομικής κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος. Ομόφωνη ήταν η πεποίθηση πως η ταξική πάλη μπαίνει σε μια νέα ιστορική περίοδο πολλαπλών, πολύμορφων αγώνων, εξεγέρσεων, ακόμη και επαναστατικών γεγονότων, όπου κυρίαρχα στοιχεία της είναι οξύτατη ένταση της σαρωτικής επίθεσης του κεφαλαίου σε όλο τον κόσμο και η εισβολή δεκάδων εκατομμυρίων εργαζομένων και ευρύτερα καταπιεζομένων στρωμάτων στο προσκήνιο. Απ' την Αίγυπτο ως το Όκλαντ των ΗΠΑ, απ' το λατινο-αμερικάνικο εκπαιδευτικό κίνημα ως τους αγώνες των εργαζομένων στην Ευρώπη, αναφύονται νέες επαναστατικές δυνατότητες ενάντια στην πολιτική της λιτότητας και των περικοπών που ακολουθούν οι κυβερνήσεις και οι ιμπεριαλιστικές ολοκληρώσεις. 
Μέσα σ' αυτή την κατάσταση, και στη χώρα μας όλα δείχνουν ότι θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν οι αγώνες ενάντια στην πολιτική που επιβάλλουν η ΕΕ και το ΔΝΤ, το κεφάλαιο και η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ. Απ' το λαϊκό ΟΧΙ στις παρελάσεις ως τις πορείες για την επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, απ' τον αγώνα ενάντια στα χαράτσια και τις καταλήψεις στη ΔΕΗ ως την ηρωική πάλη των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας, είναι ευδιάκριτο πως έχουμε μπει σε μια ιδιαίτερα οξυμένη περίοδο, όπου η “μεταβατική κυβέρνηση” Παπαδήμου, κυβέρνηση ενός πραγματικού πραξικοπήματος της αστικής τάξης, της ΕΕ και του ΔΝΤ, θα αδυνατεί, κάτω απ' την πίεση του λαϊκού κινήματος, να παίξει το ρόλο που της ανέθεσαν οι κυρίαρχοι κύκλοι. 

Σ' αυτά τα πλαίσια, και ενώ δεν έχει περάσει ακόμη ένας μήνας απ' την 1η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τα μέλη και τα στελέχη του μετωπικού μας εγχειρήματος, όλες οι Τοπικές και Κλαδικές Επιτροπές, έχουν ξεκινήσει ήδη μια μεγάλη πολιτική εξόρμηση για την εφαρμογή των αποφάσεών μας μέσα σ' όλα τα αγωνιστικά μέτωπα της περιόδου. Η ΚΣΕ καλεί όλο το αντικαπιταλιστικό δυναμικό που συσπειρώνεται στα πλαίσια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να εντείνει τις προσπάθειές του, ώστε το μήνυμά μας να φτάσει παντού, πρωτοστατώντας ταυτόχρονα σ' όλους τους αγώνες και δίνοντας συγκεκριμένες μάχες για την υπεράσπιση και επιτυχία τους. 
Πρέπει, παράλληλα, να διοργανωθούν συγκεντρώσεις - εκδηλώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σ' όλες τις πόλεις και τις συνοικίες, σ' όλους τους χώρους, προκειμένου να γνωστοποιηθεί όσο πλατύτερα είναι δυνατόν η πρότασή μας για την οικοδόμηση του αναγκαίου σήμερα ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, που αποτελεί το μέσο για να είναι νικηφόρος ο ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ – ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ  για την ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ της βάρβαρης επίθεσης, με επαναστατική προοπτική. Όπως, επίσης, να παρθούν συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες, τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και κατά χώρους. Η πρώτη φάση αυτής της πολιτικής εξόρμησης θα κλείσει με τη σύγκληση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου  και με την πραγματοποίηση μεγάλης συγκέντρωσης στην Αθήνα το επόμενο διάστημα. 
Ακόμα, αποφασίστηκε η δημιουργία κλαδικών επιτροπών σε μεγάλους χώρους σε συνεργασία με τους σ/φους που δραστηριοποιούνται σ’ αυτούς, καθώς και η προσπάθεια δημιουργίας τοπικών επιτροπών ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις λίγες περιοχές πανελλαδικά που έχουν παραμείνει ακάλυπτες.Επίσης, στα πλαίσια του καταμερισμού των καθηκόντων των μελών της ΚΣΕ και τη δημιουργία συγκεκριμένων επιτροπών δουλειάς, έγινε μια πρώτη συζήτηση, που θα ολοκληρωθεί στην επόμενη συνεδρίαση και θα γνωστοποιηθεί σ' όλα τα μέλη. Στηρίζουμε και συμμετέχουμε σ' όλες τα αγωνιστικές κινητοποιήσεις, στην πανεργατική-πανελλαδική απεργία της 1ης του Δεκέμβρη, στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο της 3ης του Δεκέμβρη, στην κινητοποίηση των φορέων της εκπαίδευσης και του φοιτητικού κινήματος για την επέτειο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου, σ' όλες τις κινητοποιήσεις ενάντια στα χαράτσια, σ' όλες τις εκδηλώσεις πολιτικής και κοινωνικής ανυπακοής,καταδεικνύοντας την αναγκαιότητα για μια αδιάκοπη κλιμακούμενη πάλη ενάντια στην κυβέρνηση, το κεφάλαιο, την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Με αίσθημα αυτοκριτικής για τις ανεπάρκειες που έχουμε ως τώρα παρουσιάσει, αλλά και με την πεποίθηση ότι η ενδυνάμωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπορεί και πρέπει ν' αποτελέσει την κρίσιμη αφετηρία για την οικοδόμηση της μετωπικής αντικαπιταλιστικής αριστεράς που σήμερα είναι περισσότερο παρά ποτέ αναγκαία, η ΚΣΕ θα προσπαθήσει ν' αναβαθμίσει τόσο τη δική της δουλειά όσο και να συμβάλει στο ποιοτικό ανέβασμα όλης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 

Η Κ.Σ.Ε. 25/11/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...