Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

3η ΜΕΡΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ (συνεχής ενημέρωση)




Το κέντρο πληροφορικής της ΔΕΗ στο Χολαργό συμπληρώνει την τρίτη ημέρα υπό κατάληψη. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει καμία συνδιαλλαγή στα υποκαταστήματα, δίνοντας συνέχεια στο χάος που έχει ξεκινήσει με το χαράτσι. Έληξε το τελεσίγραφο που είχε δώσει ο εισαγγελέας στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ για να σταματήσουν την κατάληψη.
Σε επικοινωνία που είχε ο κ. Δραγάτσης με τον Νίκο Φωτόπουλο του ζήτησε να αποχωρήσουν, για να πάρει αρνητική απάντηση.

Ο εισαγγελέας ξεκαθάρισε πως δεν έχει άλλη επιλογή παρά να ζητήσει την παρέμβαση της αστυνομίας καθώς πλέον η υπόθεση δεν περνά από τα χέρια του. "Εσείς τη δουλειά σας κι εμείς την δική μας" φέρεται να του απάντησε ο κ.Φωτόπουλος ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να αποχωρήσουν.
Την ίδια ώρα, κλειστή είναι η λεωφορειολωρίδα στην οδό Μεσογείων.
Η παρέβαση του εισαγγελέα
Λίγη ώρα μετά τις 4, στο σημείο έφτασε και ο Εισαγγελέας έπειτα από αίτημα της ΔΕΗ για να δώσει τέλος στην κατάληψη του κέντρου διαχείρησης ρεύματος από συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ.
Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Γιάννης Δραγάτσης έμεινε στο κέντρο έκδοσης τιμολογίων στο Χολαργό για μία περίπου ώρα προσπαθώντας να εκτονώσει την κατάστασης και να αποχωρήσουν οι καταληψίες συνδικαλιστές.
Αποχωρώντας δήλωσε πως τους δίνει τρεις ώρες προθεσμία για να σταματήσουν την κατάληψη στο κτίριο της οδού Μεσογείων, διαφορετικά θα διατάξει την εκκένωση του κτιρίου.
Οι συνδικαλιστές, μπροστά στο εκβιαστικό δίλημμα του εισαγελέα, αποφάσισαν να μην σταματήσουν τον αγώνα τους. Αντίθετα, μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησαν στο σημείο, καλούν και άλλους συναδέλφους τους να συστρατευθούν μαζί τους και να ενισχύσουν την κατάληψη.

Να αναφέρουμε ότι λίγο πριν τις 7, έφτασε στο κέντρο διαχείρισης ρεύματος και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα η οποία αφού συνομίλησε με τον κ.Φωτόπουλο έκανε δηλώσεις. Η ίδια επανέλαβε για μία ακόμη φορά την άποψή της για έναν άδικο νόμο ο οποίος πρέπει να καταργηθεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...