Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/7 19:00, ΣΤΗΝ ΠΛ. ΒΑΡΝΑΛΗ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ Α.Τ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Η κυβέρνηση των μνημονίων επιτίθεται στους εργαζόμενους:
στους έλληνες, με δολοφονικά χημικά
στους μετανάστες, αφήνοντάς τους να πεθάνουν στα κρατητήρια

Από τις 25 Μάη ζούμε έναν μεγάλο λαϊκό ξεσηκωμό. Η πρωτοφανής διάρκεια και ακολουθία των κινητοποιήσεων οι οποίες έχουν εξαπλωθεί στις γειτονιές της Αθήνας, η μαζικότητα τους, η ηρωική και συλλογική αντίσταση απέναντι στην βάρβαρη κρατική βία, η συνέχιση των κινητοποιήσεων και μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου αλλά και προετοιμασία για την μη εφαρμογή του, δείχνουν ότι ο κόσμος που κινητοποιήθηκε, που βγήκε στο προσκήνιο, έδωσε το έναυσμα της αντεπίθεσης. Το έναυσμα της ανατροπής των Μνημονίων, του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου. Το έναυσμα τις συνολικής ανατροπής των αντιλαϊκών πολιτικών κυβέρνησης Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. σε όλα τα επίπεδα. 

Την ίδια στιγμή μία ακόμη δολοφονία μετανάστη έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων της κρατικής και παρακρατικής βίας και τρομοκρατίας. Το μεσημέρι της Παρασκευής 15/7 στα  «νέα» κρατητήρια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής  στο Ελληνικό, ο 27χρονος πακιστανός μετανάστης Μπάμπερ Χαν άφησε την τελευταία του πνοή. Οι συνεχείς εκκλήσεις του για βοήθεια δεν φαίνεται να συγκίνησαν  την αστυνομία η οποία προτίμησε την βάρβαρη αδιαφορία. Οι υπόλοιποι μετανάστες, που στοιβάζονται σαν τις σαρδέλες, που δεν έχουν παρά 40 τετραγωνικά μέτρα  προαυλισμού, που είναι διοικητικοί κρατούμενοι απλώς επειδή δεν είχαν χαρτιά και που δεν ξέρουν πόσο θα μείνουν στα κρατητήρια, είδαν έναν από αυτούς να πεθάνει, είδαν ότι η ζωή τους για την αστυνομία, δεν έχει καμία αξία και εξεγέρθηκαν. Η αστυνομία λειτούργησε ως συνήθως. Άγριος ξυλοδαρμός από τα ΜΑΤ με αποτέλεσμα 8 σοβαρά τραυματισμένους μετανάστες. Όμως δεν αρκέστηκαν σε αυτό, λειτουργώντας  εκδικητικά όπως και σε όποιον αντιστέκεται στην κρατική βία και καταστολή, τους κατηγορούν για κακουργήματα (αντίσταση κατά της αρχής και απόπειρα απόδρασης). Για την αστυνομία ούτε ο θάνατος είναι επαρκής λόγος για να διαμαρτυρηθεί κανείς. 
Δεν θα περιμέναμε όμως και κάτι άλλο από μια κυβέρνηση που κυβερνά με μόνο όπλο την καταστολή. Που ασκεί πολιτική αντιδημοκρατικά και αυταρχικά. Βιώνουμε όλοι μέρες ενός ιδιότυπου καθεστώτος «έκτακτης ανάγκης» που ήρθε για να μείνει και που περιφρονεί προκλητικά την κοινωνική πλειοψηφία και την πάνδημη αποδοκιμασία των πολιτικών που ασκεί. Δεν θα περιμέναμε τίποτα άλλο από μία κυβέρνηση που επιτρέπει και συγκαλύπτει τα βασανιστήρια ελλήνων και μεταναστών, την συνέχιση του Δουλεμπορίου. Μια κυβέρνηση που εξαγγέλλει τοίχοι του αίσχους στα σύνορα, που συντάσσεται πλήρως με τις αντιμεταναστευτικές πολιτικές της Ε.Ε. Η ίδια κυβέρνηση συνεχίζει να είναι στα άρμα του ιμπεριαλισμού και συμμετέχει στους πολέμους, τους βομβαρδισμούς και τις πολιτικές που αναγκάζουν τους μετανάστες να φεύγουν απ’ την χώρα τους. Είναι αυτή που μαζί με την ποινικοποίηση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων τη λεηλασία μισθών και συντάξεων, την ανεργία χιλιάδων εργαζομένων και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου συνεργάζεται με την ακροδεξιά του ΛΑ.Ο.Σ. και επιτρέπει τα φασιστικά προγκρομ στις γειτονιές. 
Οι επιτροπές κατοίκων και οι λαϊκές συνελεύσεις των νοτίων προαστίων πρέπει να συντονίσουμε την δράση μας στην προάσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών, την προάσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών και σε άλλα ζητήματα. Να προασπίσουμε με την μαζική πολιτική μας δράση το δικαίωμά μας στην διαμαρτυρία και την κινητοποίηση ενάντια στην καταστολή και την ποινικοποίηση των αγώνων. Να πρωτοστατήσουμε στην δράση ενάντια στις αντιμεταναστευτικές πολιτικές και τα φασιστικά προγκρομ. Σε αντίθεση στα σχέδια για μια Ευρώπη φρούριο να διεκδικήσουμε την νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και την κατάργηση των συνθηκών του Δουβλίνου. 
Έλληνες και μετανάστες, μαζί μπορούμε να παλέψουμε και να αντισταθούμε αποτελεσματικά στην πολιτική κυβέρνησης – τρόικας, που συνειδητά περιφρονεί τη ζωή των εργαζομένων, προκειμένου να θησαυρίζουν τραπεζίτες, βιομήχανοι κι εφοπλιστές και δημιουργεί τεχνητές διαιρέσεις ανάμεσα στους εργαζόμενους (έλληνες - μετανάστες, ιδιωτικοί - δημόσιοι υπάλληλοι, συμβασιούχοι - μόνιμοι κλπ) με σκοπό να μας αποπροσανατολίσει από τον πραγματικό εχθρό της αξιοπρεπούς ζωής μας, που είναι το αδίστακτο κυνήγι του κέρδους, σε βάρος των αναγκών μας.
· ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΕΡ ΧΑΝ
· ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
· ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ  ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
· ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ – ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/7, 19:00, ΣΤΗΝ ΠΛ. ΒΑΡΝΑΛΗ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ Α.Τ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ενάντια στο μνημόνιο και τις αντιλαϊκές πολιτικές
epitropi@gmail.com                epitropiglyfadas.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...