Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΩΝ ΜΑΤ, ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ


Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας:
«Ο Δήμαρχος Γ.Καμίνης φόρεσε σήμερα πηλίκιο βαθμοφόρου των ΜΑΤ μετατρέποντας το χώρο του Ραδιοσταθμού 984 σε πεδίο βολής χειροβομβίδων και χημικών κατά των συμβασιούχων που βρίσκονται στη Τρίτη βδομάδα κινητοποιήσεων με κατάληψη του Δημαρχείου. Σε αυτό τον αντιδημοκρατικό κατήφορο κατρακυλάνε όσοι στηρίζουν ξεδιάντροπα τα μέτρα των άγριων περικοπών του Μνημόνιου της κυβέρνησης. Δίκαια οι εργαζόμενοι του 984 προχώρησαν σε στάση εργασίας συμπαραστεκόμενοι στους διαδηλωτές συμβασιούχους..
Στηρίζουμε τη κατάληψη που αποφάσισαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους. Απαιτήσαμε την αυτονόητη παρουσία τους στο Δημοτικό Συμβούλιο και ο Γ.Καμίνης την αρνήθηκε.
Αποχωρήσαμε από ένα Δημοτικό Συμβούλιο επιτηρούμενο από τις δυνάμεις καταστολής και με άδειες εισόδου από το πρόεδρο του σε ελάχιστους ώστε να μετατρέψει τις συνεδριάσεις του σε κλειστό κλαμπ χειροκροτητών του Δημάρχου και της κυβέρνησης.
Αν, ο Γ.Καμίνης θεωρεί ότι εξελέγη για να υπηρετεί τη κυβέρνηση τότε καλύτερα να πάει σπίτι του διότι οι περισσότεροι που τον εμπιστεύτηκαν και σήμερα απογοητεύονται δεν περίμεναν ότι από Συνήγορος του Πολίτη θα γίνει συμπαραστάτης του Ραγκούση, του Πάγκαλου και των ΜΑΤ.
Καλούμε τα συνδικάτα να κλιμακώσουν τη πάλη κατά των απολύσεων με απεργίες διαρκείας και καταλήψεις ώστε να ανατρέψουμε τις πολιτικές του Μνημονίου. Μπροστά στα κλεισίματα και τις συνενώσεις σχολείων και νοσοκομείων, τις μαζικές απολύσεις δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ανατροπή της επίθεσης του κεφαλαίου.»Υ.Γ. «Κατέθεσα» στο προεδρείο, στο κ.Καμίνη και τον κ.Μπέη ένα από τα χημικά που έριξαν τα ΜΑΤ τραυματίζοντας εργαζόμενους. Ας το κρατήσουν για τα πρακτικά της συνεδρίασης της ντροπής ως ενθύμιο της συνεργασίας τους με τα ΜΑΤ σε βάρος των εργαζόμενων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...