Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Η κυβέρνηση υλοποιώντας την πολιτική που υπαγορεύουν τράπεζες, κεφάλαιο και τρόικα, αφού ισοπέδωσε όλες τις κατακτήσεις των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων και κάθε έννοια κοινωνικού κράτους, τώρα δίνει τα ρέστα της διαλύοντας τη δημόσια και δωρεάν παιδεία σε όλες τις βαθμίδες της. Στα πλαίσια της ολομέτωπης επίθεσης που διεξάγεται με τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις γυμνασίων και λυκείων, το εσπερινό λύκειο και πολλά άλλα σχολεία στην περιοχή μας (εργατούπολη με πολλούς μαθητές να δυσκολεύονται να πληρώσουν φροντιστήρια για να αναπληρώνουν τη γνώση που δεν θα παίρνουν στο «νέο σχολείο») βρίσκονται στο στόχαστρο. Διατάχτηκε το κλείσιμο και η συνένωση 18 δημοτικών και 17 γυμνασίων και λυκείων. Για όσους δε γνωρίζουν, ο δήμος μας είναι ο 4ος πληθυσμιακά μεγαλύτερος δήμος της χώρας. Θέλουν να φτιάξουν σχολεία μάζας, σχολεία-φυλακές με κακοπληρωμένους καθηγητές που δε θα μπορούν να κάνουν σωστό μάθημα, με «μεγάλα» τμήματα και «μικρή» Παιδεία. Πώς είναι δυνατό να επιτελείται το παιδαγωγικό και μορφωτικό έργο, όταν μέσα σε μια αίθουσα θα υπάρχουν 30 μαθητές; Με την απόφαση για τις συγχωνεύσεις και όλα αυτά που περιλαμβάνει το «νέο σχολείο» της Διαμαντοπούλου, ο χρόνος μετάβασης και αποχώρησης πολλαπλασιάζεται δραματικά και αν αυτό συνδυαστεί με τις αυξήσεις στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών μας πετάει έξω απ΄το σχολείο! Κάνουν ακόμα πιο δύσκολη για μας τη πρόσβαση στα πανεπιστήμια (τα οποία χτυπιούνται επίσης) μας κλείνουν τη πόρτα για μια καλύτερη ζωή και μας αφαιρούν το δικαίωμα στην ελπίδα. 
Δεν πιστεύουμε πως είναι τυχαίο που χτυπιέται τόσο η περιοχή μας. Θέλουν φτηνό σχολείο για τους φτωχούς και φροντιστήρια και ιδιωτικά σχολεία για τους υπόλοιπους. Καταργούν το εσπερινό που εξυπηρετεί εργαζόμενους μαθητές από Περιστέρι, Ίλιον και Πετρούπολη, κατήργησαν τα αθλητικά τμήματα στο 9ο γυμνάσιο και τώρα το συγχωνεύουν με το 19ο, φτιάχνουν σχολεία μαμούθ χωρίς εργαστήρια και άλλες εγκαταστάσεις όπως με το 3ο και 4ο γυμνάσιο. Δεν ξεχνάμε βέβαια τους συναδέλφους μας στα αθλητικά που καταργήθηκαν, τα μουσικά και πολυπολιτισμικά που καταργούνται, τα εκατοντάδες χωριά και μικρές πόλεις στην επαρχία που θα μείνουν χωρίς σχολείο. 
Εμείς οι μαθητές και μαθήτριες του Περιστερίου καταλαβαίνουμε πως η εφαρμογή του «Καλλικράτη στην παιδεία» που εμπνεύστηκε η προηγούμενη και υλοποιεί η σημερινή κυβέρνηση, όπως και η πάγια υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης, θα μας επιφέρει καίριο πλήγμα. Η μεταφορά της οικονομικής και διοικητικής ευθύνης στους ήδη υπερχρεωμένους δήμους μπάζει απ΄την πίσω πόρτα ιδιώτες, μάνατζερ και χορηγούς στη δευτεροβάθμια εκπ/δευση όπως επιχειρείται και με τους συναδέλφους μας φοιτητές. Ετοιμάζουν το σχολείο της αγοράς!
Γι' αυτό προειδοποιούμε τη διοίκηση του δήμου μας πως στην κρίσιμη αυτή ώρα αν δεν είναι δίπλα μας, θα είναι απέναντί μας. Ο περιστεριώτικος λαός και οι μαθητές μαζί με όλο το λαϊκό κόσμο που πλήττεται από τη βαρβαρότητα, έχει τη δύναμη και τις παραδόσεις για να παλέψει για τα δικαιώματά του και αυτά των παιδιών του και να μπλοκάρει τα σχέδια της κυβέρνησης. 
ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ Ή ΑΠΟΧΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
Όλοι μαζί μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και κοινωνία απαιτούμε: 
· Άμεση απόσυρση της απόφασης για συγχωνεύσεις-καταργήσεις λυκείων και γυμνασίων. Όχι στο «νέο σχολείο»! 
· 20 μαθητές ανά τμήμα, διασφάλιση της ποιότητας της εκπαίδευσης με οικονομική και διοικητική ευθύνη του κράτους 
· 5% του ΑΕΠ για τη δημόσια χρηματοδότηση της Παιδείας 
· Ενιαία δημόσια δωρεάν 12χρονή υποχρεωτική εκπαίδευση και 2χρονή προσχολική αγωγή 
· Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών. Κάτω τα χέρια από το δημόσιο Πανεπιστήμιο

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ:

4ο γυμνάσιο, 4ο λύκειο, 9ο γυμνάσιο, 19ο γυμνάσιο, 1ο εσπερινό γυμνάσιο, 1ο εσπερινό λύκειο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...