Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή για το Φεστιβάλ της Κερατέας

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ!

8-9-10/4 στο μπλόκο της ΒΙΟΠΑ

Συμπληρώνονται 120 μέρες από την βάρβαρη εισβολή και στρατιωτική κατοχή μιας ολόκληρης πόλης από τις δυνάμεις καταστολής της χούντας  κυβέρνησης-εργολάβων και ΕΕ. 120 μέρες μεγαλειώδους αγώνα των κατοίκων της Κερατέας που αντιστέκονται. Όρθιοι, δείχνοντας το δρόμο του αγώνα σε όλο τον εργαζόμενο λαό, που δέχεται την πιο βάρβαρη επίθεση στα χρονικά από την αντιλαϊκή πολιτική του μνημονίου κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.
Στην Κερατέα συντελείται ένα κοινωνικό, περιβαλλοντικό και πολιτιστικό έγκλημα. Πρόκειται για μια ακόμη έκφραση της κυβερνητικής πολιτικής, της υποταγής των πάντων στα συμφέροντα των μεγάλων εργολάβων και του καπιταλιστικού κέρδους.  Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής και διαχείρισης απορριμμάτων και την πραξικοπηματική και φωτογραφική παράδοση του όλου έργου σε εκπροσώπους του κατασκευαστικού κεφαλαίου, υιοθετώντας πανάκριβες λύσεις με θηριώδη εργοστάσια. Στην πολιτική αυτή συντάσσεται και ο περιφερειάρχης Αττικής. Το αποτέλεσμα θα είναι η περαιτέρω περιβαλλοντική υποβάθμιση, καθώς και η μετακύλιση του κόστους στους κατοίκους ακόμη και με τριπλασιασμό των δημοτικών τελών για τα σκουπίδια. Το πρόβλημα είναι καθαρά πολιτικό.
Υπάρχουν οι τεχνικές λύσεις, που μπορούν να αντιμετωπίσουν  το πρόβλημα των αστικών απορριμμάτων με τρόπο οικονομικό, μη επιβλαβή περιβαλλοντικά και χωρίς περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής στις πόλεις. Με πολιτικές που θα προτάσσουν την πρόληψη-μείωση, τη διαλογή στην πηγή, την κομποστοποίηση και την ανακύκλωση. Που θα αντιμετωπίζουν με ορθολογικό και επιστημονικό τρόπο την διαχείριση του μικρού υπολείμματος που μπορεί να προκύπτει με μικρές μονάδες ανά περιοχή. Η ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ έχει καταθέσει τέτοιες προτάσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ωστόσο η ουσιαστική λύση προοπτικής για τα στερεά αστικά απόβλητα, μπορεί να αναζητηθεί μόνο, σε μια πορεία ανατροπής της σημερινής καπιταλιστικής συγκρότησης και των αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων και της ΕΕ. 
Ο λαός μαθαίνει το ψέμα των πολιτικών και τη βία της αστυνομίας, με τα οποία επιβάλλεται η βούληση των καρτέλ, των μεγαλοεργολάβων, του κεφαλαίου. Όμως ενώνεται, οργανώνεται, αντιστέκεται, με συμπαράσταση από κλάδο σε κλάδο κι από τόπο σε τόπο. Όλοι ενωμένοι και αποφασισμένοι, με την αλληλεγγύη των εργαζόμενων, με ένα οργανωμένο και συντονισμένο κίνημα διαρκούς αντίστασης στους χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης, στις γειτονιές, παντού, κόντρα στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και τους πολιτικούς υπηρέτες του συστήματος, μπορούμε να νικήσουμε. Κανείς δε θα μείνει μόνος του σε αυτόν τον αγώνα!
Το πολιτιστικό τριήμερο στο «Άπαρτο Κάστρο» του μπλόκου της ΒΙΟΠΑ, είναι μια ακόμα ευκαιρία να δείξουμε όλοι την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας σ’ αυτό τον μεγαλειώδη αγώνα, να δώσουμε και –κυρίως- να πάρουμε κουράγιο. Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική θα δώσει για άλλη μια φορά το ‘παρών’: Γιατί η τέχνη είναι ζωή. Αλλά και η ζωή είναι τέχνη: μας το δείχνει καθημερινά η Κερατέα και οι κάτοικοί της, με τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη και τον αγώνα τους!   
                                           
ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ – ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ!  
ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΕΡΑΤΕΑ!
ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...