Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Παρά τα ψέματα της ελληνικής κυβέρνησης, η συμμετοχή του ελληνικού στρατού κλιμακώνεται καθημερινά. Σήμερα το απόγευμα η φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ που συμμετέχει στον Ναυτικό Αποκλεισμό της Λιβύης, σε μια σαφή πολεμική επιχείρηση δηλαδή προχώρησε σε νηοψία εμπορικού πλοίου με κοντέινερ. Bατραχάνθρωποι της ΜΥΚ οι οποίοι επιβαίνουν στη φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ , η οποία περιπολεί ανοιχτά της Λιβύης, κάνουν νηοψία σε φορτηγό πλοίο, με σημαία Μάλτας. Το πλοίο μεταφέρει κοντέινερ στα οποία μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί τρόφιμα και αυτοκίνητα! Τα έγγραφά του πλοίου φαίνονται κανονικά, αλλά η νηοψία ακόμη συνεχίζεται.
Πρόκειται για την πρώτη εμπλοκή της φρεγάτας ΛΗΜΝΟΣ σε νηοψία ανοιχτά της Λιβύης και έρχεται να προστεθεί στη δράση της Πολεμικής Αεροπορίας με ελικόπτερο διάσωσης και Ιπτάμενο Ραντάρ ERIEYE που εντοπίζει στόχους και συμβάλει στην επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων για τη Λιβυκή Πολεμική Αεροπορία. Η Ελληνική κυβέρνηση από την αρχή δήλωσε παρόν στην Συμμαχία Προθύμων Ιμπεριαλιστών, όπως επιβάλλουν τα συμφέροντα του ελληνικού αστικού κόσμου και παρέχει υποστήριξη στα δεκάδες Νατοϊκά αεροσκάφη που εφορμούν από τις βάσεις ορμητήρια ολόκληρης της επικράτειας για να βομβαρδίσουν. Επιτρέπει την ελεύθερη διέλευση των νατοϊκών αεροσκαφών και κατέστησε την Κρήτη αιχμή του δόρατος των πολεμικών επιχειρήσεων. Ψήφισε την ευρωπαϊκή απόφαση αποστολής χερσαίων δυνάμεων στη Λιβύη για την προσφορά «ανθρωπιστικής βοήθειας» και προτείνει η Σούδα να αποτελέσει βάση εφόρμησης και αυτής της δολοφονικής επιχείρησης.
Ο λαός μας φορτώνεται ένα άγριο ιμπεριαλιστικό έγκλημα, το κόστος της ελληνικής συμμετοχής, αλλά και της συντήρησης-ανεφοδιασμού των νατοϊκών ορδών. Έτσι λοιπόν, την ώρα που η κυβέρνηση κλείνει σχολεία-νοσοκομεία-δημόσιες υπηρεσίες, περικόπτει μισθούς συντάξεις και επιδόματα, πετά στην ανεργία και στην απόγνωση πλέον του ενάμισι εκατομμυρίου εργαζόμενους, ξεπουλά τα πάντα, ξοδεύει εκατομμύρια ευρώ τη μέρα για την επίθεση στη Λιβύη. Παράλληλα, οι πιέσεις σε επίπεδο ΝΑΤΟ για κλιμάκωση των βομβαρδισμών αυξάνονται και δείχνουν ικανές να εξασφαλίσουν τη θετική απάντηση των κυβερνήσεων. Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στη διάρκεια συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στο Βερολίνο ότι έχει ενδείξεις πως οι σύμμαχοι θα διαθέσουν επιπλέον μαχητικά αεροπλάνα που χρειάζονται για την επιχείρηση στη Λιβύη: "Έχουμε ενδείξεις ότι χώρες θα προσφέρουν αυτό που χρειάζεται. . . Ελπίζω ότι θα έχουμε τα απαραίτητα μέσα στο πολύ κοντινό μέλλον".
Οι χώρες της Ε.Ε., που από την πρώτη στιγμή πρωταγωνίστησαν στην εισβολή καθώς θεωρούν τη Μέση Ανατολή και την Αφρική Ζωτικό τους Χώρο και επιθυμούν να επιβάλλουν την Ιμπεριαλιστική τους Επικυριαρχία, πιέζουν για ανάπτυξη ακόμη περισσότερων πολεμικών μέσων και ενίσχυσης της νατοϊκής επίθεσης. Η Βρετανία και η Γαλλία κάλεσαν τους άλλους συμμάχους του ΝΑΤΟ να διαθέσουν περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη για να αυξηθεί η δυνατότητα του συνασπισμού να πλήττει χερσαίους στόχους στη Λιβύη. Η συζήτηση για την εμπλοκή ακόμη περισσότερων μαχητικών αεροσκαφών έχει αρχίσει εδώ και μέρες ,ειδικά μετά από την ουσιαστική αποχώρηση των αμερικανών από τις επιχειρήσεις βομβαρδισμού επίγειων στόχων.
Στο ερώτημα «τι θα κάνει η Ελλάδα αν ζητηθεί η συνδρομή της και με πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών» δεν υπάρχει ξεκάθαρη τοποθέτηση από ελληνικής μεριάς. Να υπενθυμίσουμε ότι η κυβέρνηση και το ΚΥΣΕΑ αρχικά αποφάσισαν την συμμετοχή και τεσσάρων μαχητικών αεροσκαφών F-16 στις εναέριες περιπολίες και βομβαρδισμούς της Συμμαχίας των Προθύμων, αλλά μετά την ένταση των διαμαρτυριών υπαναχώρησαν.
Εμείς καλούμε σε κλιμάκωση των πρωτοβουλιών του αντιπολεμικού κινήματος και ανάπτυξη αντιστάσεων μέσα στον στρατό για το Μπλοκάρισμα της ελληνικής συμμετοχής. Έξοδο από ΝΑΤΟ-Ε.Ε. Ανατροπή της κυβέρνησης.


ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Τηλ.επικ. 6932955437 www.diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...