Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Τραμπουκισμούς της παράταξης Ψωμιάδη καταγγέλλει η "Αντικαπιταλιστική Αριστερά στην Κεντρική Μακεδονία"

Καταγγέλλουμε τους προπηλακισμούς και τους τραμπουκισμούς μερίδας των περιφερειακών συμβούλων της παράταξης του Π. Ψωμιάδη, ενάντια στον περιφερειακό σύμβουλο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γ. Κούτρα, στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Πέμπτη 14/4, οι οποίοι με τη δράση τους μας θύμισαν ότι εκτός από παράταξη της διαφθοράς και των σκανδάλων είναι και παράταξη της βίας, των τραμπουκισμών και του παρακράτους. 
Οι σύμβουλοι της παράταξης του Ψωμιάδη προπηλάκισαν με τον πιο χυδαίο και προκλητικό τρόπο τον περιφερειακό σύμβουλο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γιάννη Κούτρα αφαιρώντας του τον λόγο και κατεβάζοντας τον με τη βία από το βήμα του συμβουλίου την ώρα που έκανε πολιτική τοποθέτηση εκ μέρους της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς ΑΝΤΑΡΣΙΑ σε κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ και Καλλικράτη για το σκάνδαλο με το πρόστιμο των 89.000 ευρώ που κλονίζει την θέση του Παναγιώτη Ψωμιάδη.
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι του Ψωμιάδη με κραυγές, απειλές και υβριστικούς χαρακτηρισμούς, δεν τον άφησαν να ολοκληρώσει την τοποθέτησή του, κάποιοι μάλιστα χρησιμοποίησαν και τραμπουκικές μεθόδους σπρώχνοντας τον και τραβώντας τον με τη βία από το έδρανο του συμβουλίου. Αντί η πρόεδρος του συμβουλίου να τους ανακαλέσει στην ευπρέπεια, αντίθετα προχώρησε σε πράξη ανοιχτής λογοκρισίας και του αφαίρεσε τον λόγο απειλώντας τον με μήνυση αν δεν ανακαλέσει την τοποθέτηση του.
Χρειάζεται να τους θυμίσουμε ότι τα συμβούλια δεν είναι πλυντήρια για το ξέπλυμα σκανδάλων ούτε στημένα στρατοδικεία όπου η πρόεδρος λειτουργεί με το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Δεν θα αυτοφιμωθούμε για να τους κάνουμε τη χάρη, ούτε θα υποκύψουμε σε απειλές για μηνύσεις που τις συνηθίζει άλλωστε ο Ψωμιάδης για να φιμώνει φωνές που καταγγέλλουν το ρατσιστικό και σοβινιστικό του κήρυγμα. Τώρα τι ζητάνε άραγε; Να τους κάνουμε πλάτες η να τους δώσουμε συγχωροχάρτι με το ζόρι;
Η σκανδαλώδης πράξη του Π.Ψωμιάδη δεν είναι αποκομμένη από την πολιτική και το σύστημα που εξυπηρετεί ο ίδιος και η παράταξή του κάνοντας πλάτες στην πολιτική της κυβέρνησης, του μνημονίου και του Καλλικράτη που φορτώνει τα βάρη στους εργαζόμενους. Το επίπεδο της παράταξης του Ψωμιάδη και η δημοκρατία τους φτάνει μέχρι τους τραμπουκισμούς και την φίμωση της πολιτικής άποψης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η τρομοκρατία τέτοιων μεθόδων και πρακτικών δεν θα περάσουν και δεν θα σταματήσουν στο ελάχιστο την αγωνιστικότητα και την πάλη των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την ανατροπή του μνημονίου και της πολιτικής που θέλει να το επιβάλλει. Συνεχίζουμε στην πρώτη γραμμή των αγώνων που δίνουν εργαζόμενοι και νεολαία για να πληρώσουν την κρίση οι καπιταλιστές και όχι οι εργαζόμενοι και οι ανάγκες τους.
Θεσσαλονίκη, 14/4/11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...