Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Συνάντηση εργαζομένων στο εμπόριο

Tην Κυριακή 14/11 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του συλλόγου υπαλλήλων βιβλίου χάρτου συνάντηση εργαζομένων στο εμπόριο.
Η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική.
Συμμετείχαν εργαζόμενοι από σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα αλλά και από μικρές εμπορικές επιχειρήσεις. Συζητήθηκαν οι εμπειρίες συναδέλφων από τους χώρους δουλειάς όπου παντού κυριαρχούν η επισφαλής και μερική απασχόληση, η εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία, η καταπάτηση των εργατικών διακιωμάτων, οι μαζικές απολύσεις.
Συζητήθηκε η κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα σωματεία του εμπορίου. Από τη μία τα εργοδοτικά επιχειρησιακά σωματεία και από την άλλη οι σύλλογοι εμποροϋπαλλήλων αθήνας-πειραιά που έχουν απομαζικοποιηθεί εξαιτίας της αρτηριοσκληρωτικής πολιτικής και τακτικής του ΠΑΜΕ όπου ανήκουν. Διερευνήθηκε η δυνατότητα δημιουργίας εργατικής συλλογικότητας στο εμπόριο ανεξάρτητης και κόντρα στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία.
Κρίθηκε απαραίτητη η δημιουργία ενός δικτύου εργαζομένων από διάφορους χώρους που θα βοηθήσει σημαντικά στο επίπεδο της δράσης.
Η επόμενη συνάντηση ορίστηκε στα γραφεία του συλλόγου υπαλλήλων βιβλίου χάρτου (Μεσολογγίου & Ανδρ. Λόντου 6, εξάρχεια β΄όροφος) την Κυριακή 21/11 στις 17.30 μ.μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...