Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

NAP: Εργοδοτικές και κυβερνητικές επιθέσεις στο μαχόμενο εργατικό κίνημα

apergia_29_6.gifΗ πραξικοπηματική κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ κινητοποιεί πια και τα πλέον βρόμικα μέσα για να σπάσει την αντίσταση των εργαζομένων. Δίνει λυσσαλέα μάχη ενάντια στους εργαζόμενους και τους αγώνες τους, ακριβώς γιατί στο τσάκισμα των αντιστάσεων της εργατικής τάξης και στο πέρασμα όλων των αντεργατικών μέτρων βλέπει τη «σωτηρία» του το κεφάλαιο, οι τραπεζίτες και η κυβέρνησή τους.
Έτσι, τις προηγούμενες μέρες πληθαίνουν τα περιστατικά τραμπούκικων επιθέσεων και σχεδιασμένων στοχοποιήσεων από εργοδότες, εταιρείες και κρατικούς-κυβερνητικούς «συνδικαλιστές». Πρωταγωνιστές στις επιθέσεις στελέχη της ΠΑΣΚΕ, οι οποίοι απ΄ ότι φαίνεται έχουν πάρει «ιδιαίτερα μαθήματα» από τα στελέχη του ακροδεξιού ΛΑΟΣ με τα οποία είναι «συνεταίροι» στην κυβέρνηση σωτηρίας του κεφαλαίου.
Έτσι, την Δευτέρα 5/12 επίθεση ασφαλιτών και τραμπούκων στελεχών της ΠΑΣΚΕ δέχθηκε ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζόμενων στο "ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ" Αντώνης Σταματόπουλος και εκπρόσωπος των απολυμένων του Μετρό, αμέσως μετά από συνεδρίαση του «συντονιστικού των συγκοινωνιών». Τους ακινητοποίησαν στην έξοδο του κτιρίου με «σπρέϊ πιπεριού» και τους ξυλοκόπησαν, στέλνοντάς τους στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Είχε προηγηθεί άλλο περιστατικό, όπου η εργοδοσία της εταιρείας σεκιούριτι ICTS οργάνωσε και καθοδήγησε ομάδα 80 περίπου τραμπούκων, που επιτέθηκαν και προπηλάκισαν λεκτικά αλλά και σωματικά τους συνδικαλιστές από το συνδικάτο του αεροδρομίου, την Π.Ο.Υ.Α.Χ.Φ, το ΕΚΑ, το υπό ίδρυση σωματείο Κ.Σ.Υ.Α, γιατί συμμετείχαν σε τριμερή συνάντηση στην επιθεώρηση εργασίας Παλλήνης για υπόθεση απόλυσης εργαζόμενης, με στόχο να ακυρώσουν την συνάντηση.
Εργοδοτική τρομοκρατία και αυταρχισμός είναι και η κίνηση της εταιρείας «Γερολυμάτος cosmetics» στα Οινόφυτα, η οποία έχει αποφασίσει να πετάξει στο δρόμο τους περίπου 350 εργαζόμενους. Αξιοποιώντας την «νέα» αντεργατική  νομοθεσία που ψήφισε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ για την εκ περιτροπής εργασία, η εταιρεία ανακοίνωσε στους εργαζόμενους με ένα e-mail, ότι από την 1 Δεκέμβρη θα εργάζονται «τυπικά» μια φορά τη βδομάδα, δηλαδή με ένα μεροκάματο και ένα ένσημο τη βδομάδα, χωρίς να προσέρχονται στο χώρο εργασίας! Οι εργαζόμενοι της εταιρείας έχουν κινητοποιηθεί, περιφρουρώντας τις αποθήκες και τις εγκαταστάσεις της εταιρείας.
Αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, περιφρουρώντας την στην έδρα της εταιρείας, επειδή διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους 5 και 6 μηνών. Τρομοκρατική και αυτή η  εργοδοτική πρακτική της απλήρωτης εργασίας, που λειτουργεί ως στυγνή μορφή ομηρίας των εργαζομένων μπροστά στο φάσμα της ανεργίας.
Και φυσικά η ηρωική απεργία των εργατών της «Χαλυβουργίας Ελλάδας», που συνεχίζεται μαχητικά, δείχνοντας το δρόμο σε όλους τους εργαζόμενους. Κάθε χώρος δουλειάς, κάθε εταιρεία, κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία πρέπει να γίνει μια «Χαλυβουργία», και όλη η εργατική τάξη μια μεγάλη, συντονισμένη και αποφασισμένη «Χαλυβουργία», ένα μέτωπο ρήξης και ανατροπής μαζί με όλο το λαό, για να ανατραπούν ο εργασιακός τους μεσαίωνας, η επίθεση, η κυβέρνηση και η πολιτική τους!
Δεν θα τους περάσει!
Έξω οι εργοδοτικοί και κυβερνητικοί τραμπούκοι από τα συνδικάτα!
Συνέχιση και κλιμάκωση των εργατικών αγώνων για την ανατροπή της κυβέρνησης Παπαδήμου και του κοινωνικού σφαγείου κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...