Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Ακτιβίστικη ενέργεια για την ακτοπλοΐα


Ακτιβίστικη παρέμβαση με θέμα τις εξελίξεις στην ακτοπλοΐα, με αφορμή τις κινητοποιήσεις σε Πειραιά - Ικαρία - Σάμο, έγινε με πρωτοβουλία μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο δημοτικό γήπεδο Μελισσίων, όπου η τοπική ομάδα υποδέχτηκε το Καρλόβασι Σάμου.
Στο γήπεδο βρίσκονταν φίλοι και των δύο ομάδων. Αναρτήθηκε πανό με σύνθημα: "Άδωνις και εφοπλιστές ετοιμάζουν το νέο Σαμίνα. Όχι στο πλοίο-σαπάκι Ιεράπετρα. Αλληλεγγύη σε Σάμο - Φούρνους - Ικαρία". 

Παράλληλα διανεμήθηκε στους θεατές του αγώνα ενημερωτικό κείμενο για το πρόβλημα που υπάρχει. Το ενημερωτικό κείμενο μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΦΕΡΕΤΡΑ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΑΜΙΝΑ

Εφιαλτικές μνήμες από το παρελθόν για όλα τα νησιά του νομού Σάμου (Σάμος, Ικαρία, Φούρνοι) ξύπνησε η απόσυρση του νέου σε ηλικία πλοίου που εξυπηρετούσε τη γραμμή και η αντικατάστασή του, με το σχεδόν 40χρονo σαπάκι «Ιεράπετρα», που γέρνει από τη μια πλευρά, λόγω μετασκευών.
Υπενθυμίζουμε ότι τη γραμμή αυτή εξυπηρετούσε το «Εξπρές Σαμίνα», το ναυάγιο του οποίου κόστισε 80 ανθρώπινες ζωές, με το νομό να μετράει 37 φέρετρα. Με το «επιχείρημα», ότι το καλό πλοίο καίει πολλά καύσιμα, ενώ το σαπάκι κάνει οικονομία, καταδικάζονται σαν υποψήφιοι ναυαγοί και θύματα, όχι μόνο οι ακριτικοί πληθυσμοί των νησιών, αλλά και όσοι επιλέξουν να μετακινηθούν ακτοπλοϊκώς σαν παραθεριστές.
Δεν είναι «τοπικό» πρόβλημα του νομού, είναι «φάμπρικα» που θα ανοίξει παντού, σε ακτοπλοΐα, σιδηρόδρομο, αεροπορικές και οδικές συγκοινωνίες, καθώς αυτές είναι οι συνέπειες της πολιτικής των τροϊκανών.
Μπροστά στα κέρδη εφοπλιστών, τραπεζιτών, τοκογλύφων, δεν υπολογίζουν τις ανθρώπινες ζωές. Μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε.
Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές κινητοποιήσεις σε όλα τα λιμάνια του νομού, αλλά και του Πειραιά, από συλλόγους νησιωτών και εργατικά σωματεία, τις οποίες χαιρετίζουμε, στέλνοντας την αλληλεγγύη μας.

*ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 
*ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΣ, ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ, ΣΥΧΝΕΣ, ΦΤΗΝΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

πηγή: nasosbratsos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...