Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Κλιμάκωνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην Ελευθεροτυπία

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Οι εργαζόμενοι της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ και της ΦΩΤΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ αποφάσισαν στην Συνέλευση της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου 2011, την έναρξη νέου κύκλου αγωνιστικών κινητοποιήσεων για την διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους. Έχοντας εξαντλήσει όλα τα περιθώρια αντοχής και καλής θέλησης, καθώς το σύνολο του προσωπικού παραμένει απλήρωτο από τον περασμένο Αύγουστο, η γενική συνέλευση κατέληξε στην απόφαση να ζητήσει από τα σωματεία των εργαζομένων, ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, την κήρυξη 48ωρων απεργιών στις 22 και 23 Δεκεμβρίου και στις 29 και 30 Δεκεμβρίου 2011, προκειμένου να μην εκδοθούν τα φύλλα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η γενική συνέλευση αποφάσισε επίσης να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις με επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες από τις 2 Ιανουαρίου 2012, και προτεινει στις Ενώσεις να ζητήσουν την διενέργεια και οικονομικού ελέγχου στην εταιρεία.

Η Συνέλευση κατέληξε σε αυτές τις αποφάσεις συνεκτιμώντας τα εξής:
- Η Ιδιοκτησία δηλώνει αδυναμία εξασφάλισης δανείου για την υλοποίηση του σχεδίου εξυγίανσης της επιχείρησης. Επίσης, δεν δεσμεύεται ότι θα εξασφαλίσει κεφάλαια κίνησης για την καταβολή των δεδουλευμένων.
- Η Τριμερής Επιτροπή Συμφιλίωσης στο υπουργείο Εργασίας έδωσε περιθώριο στην επιχείρηση έως την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011 να δεσμευτεί ότι θα καταβάλει τουλάχιστον ένα μισθό και το Δώρο των Χριστουγέννων εγκαίρως.
Η Συνέλευση των εργαζομένων εκτίμησε ότι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις είναι από εδώ και στο εξής το μόνο όπλο που έχουν έναντι της Ιδιοκτησίας. Ενωμένοι θα δώσουμε τον αγώνα για το μέλλον της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ και την αξιοπρεπή άσκηση του επαγγέλματός μας, τα οποία θεωρούμε ταυτόσημα. Άλλωστε όλο αυτό το διάστημα η στάση όλων μας διέλυσε την όποια αμφιβολία ότι οι επιμέρους διαφωνίες δεν είναι ικανές να μας αποπροσανατολίσουν από τον βασικό μας στόχο: Η εφημερίδα να βρίσκεται στα περίπτερα σεβόμενη τους αναγνώστες της, χάρη στην συνειδητή επιλογή των απλήρωτων εργαζομένων.
Επίσης η Συνέλευση των εργαζομενων ζητεί, να ανοίξει το enet.gr σε όλους τους εργαζόμενους, που θέλουν να δημοσιεύσουν τις απόψεις τόσο για την εφημεριδα μας όσο και για τις απεργιακές κινητοποιήσεις στον δικο μας εργασιακό χωρο και ευρύτερα.
Δηλώνουμε και δημοσίως ότι ευχαριστούμε για τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης. Συμπαραστεκόμαστε και εμείς από την πλευρά μας σε όλους τους εργαζόμενους άλλων κλάδων και τους συναδέλφους των άλλων ΜΜΕ που αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...