Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

“Οι υποψήφιοι βουλευτές άλλων κομμάτων δεν επιτρέπεται να μπαίνουν στις εκδηλώσεις του ΚΚΕ”
Είμαι μέλος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στην Ελλάδα που Αντιστέκεται – Βρυξέλλες και στις εκλογές της 17ης Ιούνη ήμουν υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Πριν από τέσσερις μέρες η Πρωτοβουλία δημοσίευσε κείμενο στήριξης της πρότασης νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων, υλοποιώντας την απόφαση που είχε παρθεί στη συνάντησή της στις 15/10.
Στις 22/10 κυκλοφόρησε στο facebook πρόσκληση για εκδήλωση της Κομματική Οργάνωσης Βελγίου – Ολλανδίας του ΚΚΕ (βλέπε φωτό) με θέμα τα συμπεράσματα από τον 9μηνό αγώνα των χαλυβουργών.

Στον αγώνα αυτό η Πρωτοβουλία είχε συμβάλει οργανώνοντας δύο εκδηλώσεις (1,2) και μαζεύοντας ή συμβάλοντας στο μάζεμα μερικών χιλιάδων ευρώ και μεταφράζοντας στα γαλλικά τμήματα της απόφασής τους να αναστείλουν την απεργία τους. Και πρόσφατα η Πρωτοβουλία είχε συμβάλει λίγα χρήματα που μαζεύτηκαν στις προβολές του Καταστρόικα στο Βέλγιο στο ταμείο των απολυμένων απεργών της Χαλυβουργίας.

Έκανα share στο facebook την εκδήλωση και σήμερα ξεκίνησα να πάω.
Αφού έδεσα το ποδήλατο κι επειδή έριχνε χαλάζι έτρεξα να μπω μέσα στο κτίριο της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών. Δύο άντρες όμως πιο γεροδεμένοι από εμένα μου έκοψαν τη φόρα αφού στέκονταν στην είσοδο. Ο σύντροφος που με είχε ξαναδεί είπε στον άλλο σύντροφο που δε με είχε ξαναδεί: ”αυτός είναι”. Κι ακολούθησε ο διάλογος:
- Είστε ο κύριος Βασσάλος, υποψήφιος βουλευτής με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ;
κούνησα θετικά το κεφάλι μου.
- Δεν επιτρέπεται να μπείτε στην εκδήλωση του Κόμματος.
- Γιατί;
- Γιατί ήσασταν υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
- Το καταλαβαίνετε ότι γίνεστε γελοίοι, έτσι;
- Σας λέμε αυτό που πρέπει να σας πούμε.
- Και με απόφαση ποιου οργάνου αν επιτρέπετε;
- Eνός οργάνου που δε σας αφορά.
- Δεν επιτρέπεται η είσοδος στους υποψηφίους όλων των άλλων κομμάτων ή μόνο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ;
- Όλων των άλλων κομμάτων, γιατί όλα τα κόμματα σήμερα έχουν πάρει θέση κατά των εργατών.
- Φαντάζεστε νομίζω ότι αυτό θα κυκλοφορήσει ευρέως;
σιωπή
- Ντάξει παιδιά γεια σας.
Μετά από λίγο ένα άλλο μέλος της Πρωτοβουλίας προσήλθε. Και πάλι δεν ήθελαν να το βάλουν λέγοντας ότι είναι ”στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ”. Με τα χίλια ζόρια κι αφού τους εξήγησε ότι δεν είναι καν μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ το άφησαν να μπει, όπως μου επικοινώνησε.
Το ΚΚΕ έχει καλεστεί πολλές φορές ως ομιλιτής σε εκδηλώσεις της Πρωτοβουλίας αλλά δεν έχει απαντήσει ποτέ. Τόσο η τοπική ΚΟΒ όσο και η παράταξη του ΚΚΕ στην ελληνική κοινότητα έχουν αρνηθεί να απαντήσουν σε προσκλήσεις συνάντησης με την Πρωτοβουλία με θέμα πώς θα μπορούσαν να προωθηθούν δυο πράγματα στα οποία συμφωνούμε μέσα στην κοινότητα και αλλού.
Αυτό θα πει ενεργητική προώθηση της συγκρότησης του λαϊκού μετώπου. Δε νομίζετε;
Ερώτηση: είναι γενική πολιτική του ΚΚΕ να μην αφήνει υποψηφίους άλλων κομμάτων να μπαίνουν στις εκδηλώσεις του; Ισχύει και για υποψήφιους σε δημοτικά σχήματα; Kαι σε σωματεία από άλλες παρατάξεις;

πηγή: mygranma.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...