Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Ανακοίνωση του “Ανυπότακτου Μαθητή Che Guevara”

06-12-2012

Πανό του Ανυπόταχτου Μαθητή στην πορεία της Αθήνας
Σήμερα, 4 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου, οι μαθητές και η νεολαία βροντοφωνάζουν πως ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ - ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝ! Χιλιάδες μαθητές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, σε όλη την Ελλάδα πλημμυρίσαμε τους δρόμους. Διαδηλώνουμε απέναντι στην συγκυβέρνηση, την ΕΕ και τους ακόλουθούς τους. Παλεύουμε ενάντια στο σύστημα που δολοφονεί τις ζωές και τα όνειρά μας! Οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις αποτελούν μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας, πως η κατάσταση μπορεί και πρέπει να αλλάξει. Μαθητές, φοιτητές, νέοι εργαζόμενοι από κοινού θα ανατρέψουμε τη σύγχρονη χούντα, θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας σε παιδεία και εργασία! Το μέλλον ανήκει σε εμάς!
Όσο και αν προσπαθούν δεν μας τρομοκρατούν! Δεν μας τρομοκράτησαν ούτε το Δεκέμβρη του 2008, ούτε στις μεγάλες απεργίες και τα συλλαλητήρια, δεν μας τρομοκρατούν ούτε και τώρα. Η αστυνομοκρατία, οι μαζικές προσαγωγές και οι συλλήψεις, το κλίμα τρομοκρατίας που αναπαράγουν τα ΜΜΕ, δεν θα σταθούν εμπόδιο στο δίκαιο αγώνα μας. Η μαχητικότητα των διαδηλώσεων, τα καλά οργανωμένα μπλοκ και οι μαζικές περιφρουρήσεις είναι η απάντηση στην κρατική καταστολή που μόνο στόχο έχει να ενσωματώσει και να φοβίσει τη γενιά μας! Θέλουν μια γενιά φοβισμένη, με σκυμμένο το κεφάλι, υποταγμένη στο μαύρο μέλλον, στρατιωτάκι στους κανόνες της αγοράς και του σάπιου πολιτικού συστήματος.

Απέναντι στα σχέδιά τους για μια τέτοια γενιά, εμείς οι «Ανυπόταχτοι Μαθητές Che Guevara» απαντούμε και δηλώνουμε ότι, όπως και σήμερα έτσι και αύριο θα βρεθούμε ξανά στο δρόμο του αγώνα, στο δρόμο της ρήξης και της Ανατροπής. Θα παλέψουμε και θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας. Δική μας απάντηση είναι ΑΓΩΝΑΣ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ! Ξέρουμε πως τίποτα δεν χαρίζεται παρά μόνο κερδίζεται μέσα από τους ανυποχώρητους και μαχητικούς αγώνες. Θα βρεθούμε στην ίδια πλευρά με τους απεργούς γονείς μας, τους νέους άνεργους, τους φοιτητές, τους εργαζόμενους και όσους παλεύουν για μια ζωή με αξιοπρέπεια, για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση.

Καλούμε όλους τους μαθητές που ανησυχούν, όλους όσους θέλουν να παλέψουν για να αλλάξει αυτή η εφιαλτική κατάσταση και το σύστημα που την επιβάλλει, όλους όσους εγκλωβίζονται στους κανόνες και τα μέτρα τους, να βρεθούν μαζί μας, στις ίδιες αλυσίδες, στους νέους νικηφόρους αγώνες  μέσα και έξω από τα σχολεία, για να διεκδικήσουμε το μέλλον που μας αξίζει.

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...