Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΧΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΟΠΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ Π. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ


Χτες το απόγευμα κατά τις 17.30ομάδα φασιστοειδών συγκεντρώθηκε κάτω από τα γραφεία της ΧΑ στην οδό Δημητριάδος. Την ίδια στιγμή υπήρξε άμεση κινητοποίηση από μέλη του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου για να διαμαρτυρηθούν για τα γεγονότα στην Ραφήνα στα οποία έδωσε το παρόν ο βουλευτής. Οι φασίστες τράπηκαν σε φυγή και κάλεσαν για υποστήριξη την αστυνομία, ενώ ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος άρχισε να επιδεικνύει το όπλο του. Η αστυνομία προχώρησε σε 5 προσαγωγές μελών του αναρχικού- αντιεξουσιαστικού χώρου και αντίστοιχων φασιστών, οι οποίοι όμως αφέθηκαν γρήγορα ελεύθεροι,παρόλο που ο βουλευτής επέδειξε εγκληματική συμπεριφορά. Αμέσως υπήρξε κινητοποίηση έξω από το τμήμα της υποδιεύθυνσης της Ασφάλειας Βόλου, και αφού αφέθηκαν ελεύθεροι οι προσαχθέντες πραγματοποιήθηκε αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην πόλη δίνοντας ένα σαφές μήνυμα ότι οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι.
Το χθεσινό γεγονός αποδεικνύει γι’ακόμη μία φορά τον ρόλο της παρακρατικής φασιστικής οργάνωσης της ΧΑ. Η Χρυσή είναι το μακρύ χέρι όλων όσων θέλουν να περάσουν την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική και να αποπροσανατολίσουν το λαό. Η κρατική, η εργοδοτική και φασιστική τρομοκρατία πάνε χέρι-χέρι. Ουσιαστικά η ΧΑ στηρίζει την άθλια πολιτική της συγκυβέρνησης των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που εξαθλιώνει τους εργαζόμενους, πετάει την νεολαία στο κοινωνικό περιθώριο της φτώχιας και της ανεργίας, διαλύει τα πάντα για να διασωθεί η παραμονή της χώρας στο ευρώ, και ταυτόχρονα επιτελεί το ρόλο του νταβατζή σε εργοδότες για δουλειά χωρίς δικαιώματα με 18 ευρώ. Με την συνδρομή των καθεστωτικών ΜΜΕ θέλουν να δείξουν ότι η ΧΑ εκφράζει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Η πραγματικότητα είναι όμως πολύ διαφορετική. Ο αγωνιζόμενος εργαζόμενος λαός είναι το αντίπαλο δέος σε αυτές τις κατευθύνσεις γι’ αυτό και οι φασίστες όποτε επιχειρούν να εμφανιστούν σε κινητοποιήσεις τρέπονται σε φυγή (κινητοποίηση τρίτεκνων στην Αθήνα, εκδηλώσεων της απελευθέρωσης της πόλης από τους Οθωμανούς στην Τρίπολη,κτλ). Στην πραγματικότητα εκφράζουν τα πιο μαύρα και εγκληματικά συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας που φυτοζωούσαν κάτω από τις φτερούγες του δικομματισμού ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και την προστασία των κρατικών μηχανισμών.
 
Ο Βόλος να γίνει εχθρικό πεδίο για τις φασιστικές ομάδες της ΧΑ. Προχωράμε άμεσα σε συντονισμό για κινητοποιήσεις ενάντια στα νέα μέτρα και για την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής. Προχωράμε σε συντονισμένη και οργανωμένη στις γειτονιές αντιμετώπιση των φασιστών. Με δομές αλληλεγγύης στην υπηρεσία ενός κινήματος ανατροπής της συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ θέτουμε τις βάσεις να δοθεί τέλος στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και στο δουλεμπόριο της εργοδοσίας. Με την ανεξάρτητη από τα σχέδια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας μαζική εργατική συσπείρωση στους εργασιακούς χώρους και τις γειτονιές υψώνουμε το ανάστημα μας και πορευόμαστε αποφασιστικά σε ρήξη με την πολιτική του κεφαλαίου.
Για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας η ΧΑ και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη μας και θα το δείχνουμε με κάθε ευκαιρία. Για μας οι εργαζόμενοι και η νεολαία είναι οι κοινωνικές δυνάμεις που θα στηριχτεί ένα σχέδιο για την έξοδο από την κρίση απέναντι στην βαρβαρότητα του καπιταλισμού για μία σοσιαλιστική – κομμουνιστική προοπτική για την Ελλάδα και διεθνώς απέναντι σε κεφάλαιο και ΕΕ.

Ούτε στο Βόλο ούτε πουθενά τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά!
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας, 30/09/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...