Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Καταγγελία για επίθεση φασιστοειδούς στο Χαϊδάρι

Το Νέο Αριστερό Ρεύμα και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, καταγγέλλουν με τον πιο έντονο τρόπο, στον λαό του Χαϊδαρίου, την τρομοκρατική επίθεση που δέχθηκε από φασιστοειδές ο Γ.Μ., κάτοικος Χαϊδαρίου και μέλος της νΚΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Συγκεκριμένα, την ώρα που ο σύντροφος Γ.Μ. διακινούσε υλικό της Λαϊκής Συνέλευσης Χαϊδαρίου και έγραφε συνθήματα αγωνιστικού και αντιφασιστικού περιεχομένου έξω από σχολείο του Χαϊδαρίου, δέχθηκε αναίτια επίθεση από φασιστοειδές, που δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει αλυσίδα και λουκέτο(!!) με αποτέλεσμα τον, ευτυχώς, ελαφρύ τραυματισμό του αγωνιστή Γ.Μ.
Το γεγονός αυτό, όπως και εκατοντάδες άλλα, δεν ήρθε από το πουθενά. Είναι αποτέλεσμα της άθλιας πολιτικής της συγκυβέρνησης των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που εξαθλιώνει τους εργαζόμενους, πετάει την νεολαία στο κοινωνικό περιθώριο της φτώχιας και της ανεργίας, διαλύει τα πάντα για να διασωθεί η παραμονή της χώρας στο ευρώ, και ταυτόχρονα στρώνει το έδαφος στον κοινωνικό κανιβαλισμό και εκφασισμό. Είναι η ίδια πολιτική που χρειάζεται ως απαραίτητο συμπλήρωμα στην «επίσημη» κρατική καταστολή, την δράση φασιστικών και παρακρατικών ομάδων για την τρομοκράτηση των αγωνιστών.
Την ίδια στιγμή, το «πρώτο βιολί» της φασιστικής και παρακρατικής δράσης, η Χρυσή Αυγή κυνηγάει τους πιο φτωχούς και αποδεικνύει περίτρανα ότι είναι το μακρύ χέρι ενός αντιδραστικού κράτους. Είναι το μακρύ χέρι όλων όσων θέλουν να περάσουν την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική και να αποπροσανατολίσουν το λαό. Είναι ο σιδερένιος βραχίονας του Υπουργείου «Προστασίας» του πολίτη. Η συμβολή τους στη δημιουργία κλίματος φόβου λειτουργεί ανασταλτικά στην ανάπτυξη των εργατικών αγώνων και στον αναγκαίο ξεσηκωμό για την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής. Είναι η πιο αντιδραστική μορφή υπεράσπισης της εξουσίας του κεφαλαίου. Η κρατική, η εργοδοτική και φασιστική τρομοκρατία πάνε χέρι-χέρι.
Οι σύγχρονοι ταγματασφαλίτες, στους πραγματικούς αγώνες ενάντια στην βαρβαρότητα του καπιταλισμού θα είναι απέναντι μας, όπως ήταν πάντα και οι πολιτικοί τους πρόγονοι όταν το σύστημα έφτανε στα όρια του. Αυτό που τους κάνει να τρέμουν είναι η επιστροφή του μεγάλου πρωταγωνιστή των εξελίξεων, του λαϊκού κινήματος, με την μεγάλη πανελλαδική πανεργατική απεργία της 26ης Σεπτέμβρη, που δείχνει την δυνατότητα να σαρωθεί ο μνημονιακός εφιάλτης, το τρικομματικό τερατούργημα και τα φασιστικά και παρακρατικά δεκανίκια του. Αυτό θέλουν να αποφύγουν και αφήνουν λυτά τα «μαντρόσκυλα» του συστήματος, τους Χρυσαυγίτες «με ή χωρίς στολή», να τρομοκρατήσουν τους αγωνιστές. Όμως δεν θα τους περάσει. Θα τους νικήσουμε μέσα από την ενδυνάμωση της συλλογικότητας, την ταξική αλληλεγγύη των καταπιεσμένων, την αδιάκοπη πάλη για την ανατροπή της κανιβαλικής πολιτικής που γεννά φασισμό και εξαθλίωση.
 
ΝΑΡ – νΚΑ, Οργανώσεις Δυτικών, 29/9/2012
 
Ως άμεση απάντηση, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29/9 πορεία 200 αγωνιστών στους δρόμους του Χαϊδαρίου, ενώ προγραμματίζονται από συλλογικότητες του κινήματος πολιτικές παρεμβάσεις στη γειτονιά και τους χώρους δουλειάς της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...