Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Ο κος Λοβέρδος να πάει να κρυφτεί σε καμιά τρύπα!Ο αρχιτέκτονας της διάλυσης της δημόσιας υγείας, ο ηθικός αυτουργός για τους θανάτους χιλιάδων ασθενών, ο πρωταίτιος για την ταλαιπωρία των καρκινοπαθών, ο αρχιτέκτονας της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνουμε στην Ελλάδα του 2012, ο κ. Λοβέρδος έχει το θράσος να βγαίνει ακόμη στα κανάλια για να παρουσιάσει την «πραμάτεια» του, βρίζοντας και απειλώντας όποιον του αντιμιλά!

Ο απερίγραπτος κ. Λοβέρδος ισχυρίζεται ότι οι καρκινοπαθείς ταλαιπωρούνται σήμερα γιατί δεν είναι πλέον ο ίδιος Υπουργός Υγείας! Ο ίδιος που φρόντισε να αφήσει πίσω του καμένη γη: νοσοκομεία χωρίς φάρμακα, με «κουρεμένα» αποθεματικά, με χρεοκοπημένο ΕΟΠΥΥ, έχει το θράσος να παρουσιάζεται ότι «πασχίζει» να μας «σώσει».

Δεν είναι η πρώτη φορά! Όσο καιρό διετέλεσε Υπουργός Υγείας ο κος Λοβέρδος υπηρέτησε σταθερά την ΕΕ, το ΔΝΤ και τα ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της υγείας και πρόνοιας, και επιτέθηκε με σφοδρότητα στο νοσοκομειακό κίνημα, στους αγωνιζόμενους γιατρούς, ακόμη και στους ασθενείς ή τους συγγενείς τους, όταν τολμούσαν να πουν την αλήθεια για την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία.

Ο κ. Λοβέρδος είναι σε πανικό. Γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν είναι πλέον ανεκτός ούτε αυτός ούτε οι πολιτικοί του φίλοι από τον εργαζόμενο λαό!

Συνεχίζοντας τον σκληρό αγώνα των τελευταίων δύο χρόνων, πρέπει να απαλλαγούμε όχι μόνο από τον κο Λοβέρδο, αλλά και από την ΕΕ, το ΔΝΤ και την Τρόικα που πρακτορεύουν τις πολιτικές των «ντίλερ» στην υγεία.

Να επιβάλλει εδώ και τώρα για έναν άλλο δρόμο, έξω από το ευρώ και την ΕΕ:

-         Επείγοντα μέτρα για την διανομή των αναγκαίων φαρμάκων. Να μπουν άμεσα στις λίστες συνταγογράφησης. Να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για την φαρμακευτική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ με κάθε μέσο – η κοινωνική καταστροφή που εκτυλίσσεται μπροστά μας απαιτεί κάθε διαθέσιμο κονδύλι κατά προτεραιότητα, σε βάρος των απαιτήσεων των «δανειστών» αναγκαστικά.

-         Επείγοντα μέτρα για τη συνέχιση της λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων με τον ίδιο τρόπο και την ίδια προτεραιότητα.

-         Επείγοντα μέτρα για τον περιορισμό της ασυδοσίας των φαρμακευτικών εταιρειών και των μεγαλεμπόρων. Απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών. Απαλλοτρίωση της πατέντας ακριβών φαρμάκων και παραγωγή τους από εθνική φαρμακοβιομηχανία – υπάρχει και διεθνές προηγούμενο χώρας που το έκανε (Ν. Αφρική) επικαλούμενη την ανάγκη επιβίωσης του λαού της και δικαιώθηκε μάλιστα από διεθνή δικαστήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...