Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΚΚΕ: Ο Μάγος με τα δώρα προς ΣΥΡΙΖΑ, ή πας μη ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ


Παραθέτω παρακάτω αυτούσιο το άρθρο- απάντηση του ΚΚΕ στην ανοιχτή επιστολή που του απηύθυνα. Για να είμαι συγκεκριμένος και κανείς να μην μπορεί να με κατηγορήσει ότι διαστρέφω τα λεγόμενα του, απαντώ μέσα στο ίδιο το κείμενο του Ριζοσπάστη με έντονα γράμματα.



Τα κροκοδείλια δάκρυα του κ. Γ. Ρούση (παρατηρώ απλώς, ότι αντί της δικής μου προσφώνησης σύντροφοι, ο ανώνυμος αρθρογράφος ακολουθώντας τη λογική πας μη Έλλην βάρβαρος με προσφωνεί κύριο)



Ο κ. Γιώργος Ρούσης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές της 6ης Μάη, σε γραπτό του («επιστολή» το ονομάζει) Είναι , επιστολή την οποία έστειλα απευθείας στο ΚΚΕ και στον Ριζοσπάστη, ο οποίος ως συνήθως πράττει, δεν την δημοσίευσε χύνει δάκρυα - τα οποία περισσότερο με κροκοδείλια μοιάζουν με βάση τα γραφόμενά του - γιατί, λέει, βλέπει μια «συρρίκνωση της εκλογικής δύναμης» του ΚΚΕ. Δεν την βλέπω εγώ, την βλέπει όλη η Ελλάδα, εκτός της ηγεσίας του ΚΚΕ. 




Η αλήθεια, βεβαίως, είναι ότι η γνώμη του κ. Ρούση για την πολιτική του ΚΚΕ δε διαμορφώθηκε εξαιτίας του αποτελέσματος της 6ης Μάη. Αυτό είναι απολύτως σωστό. Αντίθετα, ο ίδιος έχει έρθει επανειλημμένα, σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τη γραμμή του ΚΚΕ, και αυτό είναι σωστό έχει πρωτοστατήσει σε επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ με μόνιμη στήλη σε αστική εφημερίδα. Το ΚΚ που αρνείται την κριτική και την ταυτίζει με επίθεση καταστρέφει το πιο ισχυρό του όπλο, που δεν είναι άλλο από την κριτική σκέψη . Η αρθρογραφία σε αστική εφημερίδα δεν βλέπω γιατί είναι αμαρτωλή και δεν είναι τέτοιες οι συνεντεύξεις και οι σχεδόν καθημερινές παρεμβάσεις της γραμματέως της ΚΕ και στελεχών του κόμματος σε όλα τα αστικά ΜΜΕ. Μάλιστα, ενώ το ΚΚΕ κατά την προεκλογική περίοδο δεν επέλεξε την ανοιχτή αντιπαράθεση με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο κ. Ρούσης στην κεντρική ομιλία στην προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του ΚΚΕ. Και πάλι η κριτική της αντιμετωπικής πολιτικής, της άρνησης εδώ και τώρα της εξόδου από ευρώ και ΕΕ , της παραπομπής των πάντων στο σοσιαλισμό, και της ωραιοποίησης των πιο σκοτεινών πλευρών του υπαρκτού, ταυτίζεται με σφοδρή επίθεση κατά του κόμματος. Σήμερα, απλώς αξιοποιεί το εκλογικό αποτέλεσμα, για να τεκμηριώσει τη δεδομένη άποψή του ότι το ΚΚΕ «έχει λάθος γραμμή». Αυτό είναι απολύτως σωστό 



***



Τι λέει ο κ. Ρούσης; Οτι το ΚΚΕ «αρνείται το διάλογο με την αριστερά» και «οδηγείται σε απομονωτισμό». Δηλαδή, κατηγορεί το ΚΚΕ ότι δεν αναζητά συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ Από πότε η Αριστερά και δη η αντικαπιταλιστική, ταυτίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ; Και από πότε διάλογος και συμμαχία είναι ταυτόσημοι όροι; του ευρωμονόδρομου, της υγιούς επιχειρηματικότητας, της σοσιαλδημοκρατικής διαχείρισης, του ρεαλισμού της διαπραγμάτευσης του πόσα θα χάσουν οι εργαζόμενοι, της στήριξης του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού; `Η μήπως ότι το ΚΚΕ δεν τα βρίσκει με δυνάμεις όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που αναπαράγουν τα περί «ενότητας της αριστεράς» (δηλαδή ενότητας με τον ΣΥΡΙΖΑ), Πέρα από την ενότητα, υπάρχει η συντονισμένη κοινή δράση, η συνεργασία σε επί μέρους ζητήματα, το μέτωπο, ο διάλογος, η αναγνώριση ύπαρξης και άλλων αριστερών δυνάμεων, η μεταξύ ανταλλαγή μιας καλημέρας μας ….. Για αυτά κάνει λόγο η ΑΝΤΑΡΥΑ. Και για αυτά απευθύνθηκε στο ΚΚΕ που τα αρνήθηκε, συλλήβδην, και σε καμιά περίπτωση για ενότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ. που βαφτίζουν την αστική αντιμνημονιακή γραμμή (στην οποία συμφωνεί μέχρι και ο Καμμένος) ως αντικαπιταλιστική, Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και εγώ προσωπικά, επανειλημμένα και τεκμηριωμένα έχουμε κατακρίνει ως σαθρή και επικίνδυνη τη διαχωριστική γραμμή μνημονιακοί, αντιμνημονιακοί . Μάλιστα με αυτό ξεκίνησα και την κεντρική ομιλία μου την οποία κρίνατε ως αντιΚΚΕ .που συνεργάζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια σειρά σωματεία και εργασιακούς χώρους, Μακριά από τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ σύντροφοι, μπας και μας μολύνουν ή και επηρεάσουμε κανέναν. Μόνοι, καθαροί και λίγοι, ο στόχος. που πρωτοστατούν στην αντι-ΠΑΜΕ γραμμή πρωτοστατούν σε μια μετωπική γραμμή ; Ο κ. Ρούσης, με τον τρόπο του, ασκεί και αυτός πίεση στο ΚΚΕ να πάρει μέρος στην επιχείρηση αναστήλωσης της σοσιαλδημοκρατίας,μαζί σας σύντροφοι να την συντρίψουμε να συμμετάσχει ή να στηρίξει μια «αριστερή ή αντιμνημονιακή κυβέρνηση» διαχείρισης της αντιλαϊκής πολιτικής. Την όποια η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και εγώ καταγγέλλουμε μετά βδελυγμίας , όποτε η κατηγορία του ΚΚΕ ότι την στηρίζουμε μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα ερμηνείας για τις λέξεις διαστρέβλωση και αυθαιρεσία, στα λεξικά του μέλλοντος. 
Τι άλλο λέει ο κ. Ρούσης; Οτι το ΚΚΕ «παραπέμπει τη σωτηρία του λαού στο απώτερο σοσιαλιστικό μέλλον». Ο κ. καθηγητής φαίνεται ότι έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μπορεί ο λαός να σωθεί, σε συνθήκες ολομέτωπης επίθεσης του κεφαλαίου, σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης έξω από την πάλη για την ανατροπή της οικονομικής και πολιτικής κυριαρχίας των μονοπωλίων. Αυτήν την πάλη θεωρούν «δευτέρα παρουσία» όσοι παρουσιάζουν την εργατική τάξη ανίκανη να χειραφετηθεί, να αποκτήσει πίστη στη δύναμή της να ανατρέψει την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Αυτές οι έξαλλες φωνές στο όνομα της σωτηρίας του λαού σπέρνουν αυταπάτες, ψευδαισθήσεις και απογοήτευση, ηττοπάθεια και συμβιβασμό με την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Τα ίδια, άλλωστε, λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ, για να δικαιολογήσει την επιλογή του ευρωμονόδρομου ως ρεαλιστική. Στην πραγματικότητα, αυτό για το οποίο κατηγορεί το ΚΚΕ ο κ. Ρούσης είναι για το ότι δε σπέρνει αυταπάτες και ψευδαισθήσεις για φιλολαϊκές λύσεις στο έδαφος του συστήματος. Απλά, απλούστατα, αυτό που λέω, όπως άλλωστε και το πρόγραμμα του ΚΚΕ, είναι ότι ανάμεσα στο σοσιαλισμό και το εδώ και τώρα, δεν μπορεί να υπάρχει ιστορικό κενό, και ότι μπορεί να υπάρξει ένα αντιιμπεριαλιστικό-αντικαπιταλιστικό μέτωπο –έτσι το ονομάζουμε εμείς - που θα προωθήσει από καλύτερες θέσεις το επαναστατικό πέρασμα στο σοσιαλισμό. 

***



Σε ποιο συμπέρασμα καταλήγει ο κ. Ρούσης; Οτι οι αδυναμίες που χρεώνει ο ίδιος στο ΚΚΕ οφείλονται στο ότι, λέει, το ΚΚΕ έχει «καταχωνιάσει» το Πρόγραμμά του!! Σας προκαλώ να το μοιράζετε προεκλογικά. Ιδιαίτερα την πρόταση που περιέχει για το αντιμονοπωλιακό-αντιμπεραλιστικό-δημοκρατικό μέτωπο. Ενας ακόμα όψιμος και παράξενος «φίλος» του Προγράμματος του ΚΚΕ μετά τον κ. Τσίπρα και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτω από τη σημαία της δήθεν υπεράσπισης του Προγράμματος του ΚΚΕ, επιχειρεί να κρύψει το «κάλεσμά» του να αλλάξει το ΚΚΕ στρατηγική, να «βάλει νερό στο κρασί του», να αλλάξει μετερίζι, διαστρεβλώνοντας το ίδιο το Πρόγραμμά του, για το που το διαστρέβλωσα ούτε μια λέξη στο οποίο δε χωράνε ούτε οι κεντροαριστερές σούπες του ΣΥΡΙΖΑ πολύ ορθώς ούτε οι ιδέες του «μοντέρνου» ρεφορμισμού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αυθαιρέτων αφορισμών συνέχεια 

***



Ο κ. Ρούσης, στο κείμενό του, δεν πρωτοτυπεί. Συστρατεύεται και αυτός με την ενορχηστρωμένη προσπάθεια αποδυνάμωσης του ΚΚΕ. Δηλώνω δημοσίως ότι παρά τις βαθύτερες διαφωνίες μου θεωρώ ως άκρως αρνητική εξέλιξη την παραπέρα αποδυνάμωση του ΚΚΕ προσπάθεια που έχει στόχο είτε με «φιλικά λόγια» να το συνετίσουν, για να μετατραπεί σε ακίνδυνο τμήμα του αστικού πολιτικού συστήματος, είτε με την ανοιχτή επίθεση, τη συκοφαντία και τη διαστρέβλωση να το βάλουν στη γωνία.



Ενα έχουμε να διαβεβαιώσουμε: Και αυτή η προσπάθεια θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη θέληση και απόφαση των στελεχών, των μελών, των φίλων και ψηφοφόρων του ΚΚΕ. Αν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο κ. Ρούσης έχουν επιλέξει να γίνουν η 13η συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ Νάστε βέβαιοι ότι τέτοιου είδους χαρακτηρισμοί, πιότερο βλάπτουν εκείνους που τους διατυπώνουν όπως άλλωστε δείχνει η κινητικότητα στελεχών και μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προς τον ΣΥΡΙΖΑ, σε σύγκριση με το τεράστιο παλιρροιακό ρεύμα ψηφοφόρων του ΚΚΕ προς το ΣΥΡΙΖΑ, αυτή η κινητικότητα είναι σταγόνα στον ωκεανό δεν πρόκειται να κάνει το ίδιο και το ΚΚΕ.



Σύντροφοι, ότι και να γράφει ο ανθρωποδιώχτης, ανώνυμος γραφιάς , εντολοδόχος, της καθοδήγησης, εσείς γνωρίζετε ότι «είσαστε άνθρωποι δικοί μου κ’ είμαι κ’ εγώ δικός σας».

Επιμένοντας συντροφικά 
Γιώργος Ρούσης»

1 σχόλιο:

  1. ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΡΟΥΣΗ, ΣΥΝΕΧΕΙΑ...
    ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΡΟΥΣΗ, ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΣΟΥ.
    ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΣΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΟ ΚΚΕ ΥΠΗΡΧΕ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...