Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Οι Banda Bassotti στο φεστιβάλ των Αναιρέσεων


Οι Ιταλοί Banda Bassotti, θεμελιωτές του πολιτικοποιημένου σκα-ροκ μουσικού κινήματος της νότιας Ευρώπης στη δεκαετία του 80, το Σαββάτο 2 Ιουνίου θα εμφανιστούν στο φεστιβάλ των Αναιρέσεων! Ένα συγκρότημα αναφοράς της αριστεράς και του Ιταλικού κινήματος, υπόσχονται μια εκρηκτική μουσικά και πολιτικά βραδιά.
Ξεκίνησαν σαν μια παρέα ανθρώπων,  από τα προάστια της Ρώμης, οι οποίοι το 1981 άρχισαν να διοργανώνουν εκδηλώσεις υποστήριξης του κινήματος των Σαντινίστας. Διοργάνωσαν και συμμετείχαν σε μπριγάδες στη Νικαράγουα από το 1984 έως και το 1987. Στη διάρκεια αυτής της περιόδου γεννήθηκε η ιδέα για ένα συγκρότημα υποστήριξης των απελευθερωτικών κινημάτων, ένα αντιφασιστικό συγκρότημα. Δημιουργούν το  Gridalo Forte No Fasicm! No Racism!, ένα αντιρατσιστικό φεστιβάλ, το οποίο μετεξελίχθηκε σε συλλογικό δισκογραφικό label, το οποίο προωθούσε τις ηχογραφήσεις ανεξάρτητων συγκροτημάτων κοινωνικής διαμαρτυρίας και αντίστασης. Το 1996 το συγκρότημα αποφασίζει να σταματήσει λόγω της κούρασης από τα συνεχή ταξίδια. Ωστόσο το 2001 επανασυνδέονται και διοργανώνουν στη Ρώμη 2 συναυλίες. Η μεγάλη τους επιτυχία, οδηγεί την μπάντα  σε οριστική επανένωση. Το 2003 στο  άλμπουμ «Asi Es Mi Vida» το 2003, διασκευάζουν γνωστά τραγούδια της αριστεράς και των εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων. Από τότε μέχρι σήμερα συνεχίζουν με νέους δίσκους και εμφανίσεις. Στην συναυλία τους στις Αναιρέσεις θα παρουσιάσουν ένα πλήρες σετ της έντονης σκα-ροκ ιστορίας τους, καθώς  και καινούργιο υλικό από το τελευταίο τους άλμπουμ Siamo Gueriglia.
Μαζί τους το νέο δυναμικό πανκ τρίο των Middle Fingers High από την Αθήνα, οι οποίοι έχουν προκαλέσει αίσθηση με το Anthem of the exiles και τις live εμφανίσεις τους. Την βραδιά θα κλείσουν οι απολαυστικοί Xatzifrageta, των οποίων κάθε ζωντανή τους εμφάνιση εξελίσσεται σε μοναδική εμπειρία.
ΣΑΒΒΑΤΟ 2 Ιούνη, 21.30
Είσοδος 5 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...