Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Το PSI είναι καταστροφικό για τους εργαζόμενους!

samaras_venizelos.gifΚαταστροφικό για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα είναι το λεγόμενοPSI, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Όπως εκτιμά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ: «Καθώς το λεγόμενο «κούρεμα» και το PSI ολοκληρώνονται, είναι φανερό πως η κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ υπό τον τραπεζίτη Παπαδήμο κλείνει τον κύκλο της με μια ολέθρια συμφωνίαπου καταδικάζει για γενιές την κοινωνική πλειοψηφία να ζει σε άθλιες συνθήκες, αναντίστοιχες με τον πλούτο που παράγει και τις δυνατότητες που έχει η... εποχή μας.» Ταυτόχρονα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, Βενιζέλος και Σαμαράς, συκοφαντούν τους αγώνες των εργαζομένων και την Αριστερά γιατί νοσταλγούν την ασυδοσία που είχαν τα συμφέροντα που υπηρετούν στην εποχή πριν τη Μεταπολίτευση, στη Χούντα και το μετεμφυλιακό κράτος.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, την κοινωνική πλειοψηφία, σε ένα Αγωνιστικό Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής, απελευθέρωσης της κοινωνίας από την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, με άμεσες πρωτοβουλίες για ανατροπή της συγκυβέρνησης και διαγραφή του χρέους -παύση πληρωμών,έξοδο από ΕΕ και ευρώ, εθνικοποίηση τραπεζών και στρατηγικών επιχειρήσεων, αναδιανομή του πλούτου, λιγότερη δουλειά-δουλειά για όλους.

Όπως τονίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με το PSI το χρέος δεν μειώνεται, αλλά αυξάνεται, καθώς "κουρεύονται" 105 δισ. και φορτώνονται ταυτόχρονα άλλα 130 δισ. Οι όροι είναι σαφώς δυσμενέστεροι, καθώς το αγγλικό δίκαιο διασφαλίζει ολοκληρωτικά τα συμφέροντα των κρατών στα οποία περνάνε τα ομόλογα που κατείχαν οι ιδιώτες. Οι ιδιώτες αυτοί δεν είναι φυσικά δανειστές της χώρες, αλλά τοκογλύφοι από το διεθνή χώρο των τραπεζών που αγόρασαν ομόλογα σε τιμές πολύ χαμηλότερες αυτές που πληρώνει σήμερα η Ελλάδα, βγαίνοντας έτσι κερδισμένοι.
Μεγάλος χαμένος, όχι γιατί έτυχε, αλλά επειδή πέτυχε το σχέδιο κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ είναι τα ασφαλιστικά ταμεία. Μεθοδεύεται η χρεοκοπία τους και η παραπέρα λεηλασία των συντάξεων για να ενισχυθούν οικονομικά οι τράπεζες και οι εργοδότες. Τέταρτο και σημαντικότερο είναι, ότι, ο λαός οδηγείται σε μια εξοντωτική λιτότητα με τις μειώσεις μισθών που δρομολογούνται με βάση το Μνημόνιο 2, την αύξηση της φορολογίας, τα χαράτσια που επεκτείνονται ακόμα και στα χωράφια. Ξεκινά επίσης το πλήρες ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, των υποδομών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών.
Αυτή η κοινωνική καταστροφή ήταν υποτίθεται το τίμημα για να μη χρεοκοπήσει η χώρα, όμως η ενεργοποίηση των CDS φανερώνει ήδη αυτό που έχει γίνει βούκινο στα διεθνή μέσα ενημέρωσης: η Ελλάδα είναι σε διαδικασία χρεοκοπίας.
 Πέρα από όλα αυτά, κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ απειλούν με νέα μέτρα, αν δεν μειωθεί το χρέος στο 120% του ΑΕΠ κλπ. Όμως είναι κοινό μυστικό ότι οι στόχοι της νέας δανειακής σύμβασης είναι ανέφικτοι, όπως η ίδια η τρόικα έχει ομολογήσει με έγγραφό της. Το βαρέλι δεν έχει πάτο και οι κερδισμένοι της ιστορίας, δηλαδή το ελληνικό και ξένο τραπεζικό και βιομηχανικό κεφάλαιο, απαιτούν κατάργηση του δικαιώματος του λαού να αντιδρά σε αυτή την εξαθλίωση. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, Βενιζέλος και Σαμαράς συκοφαντούν τους αγώνες των εργαζομένων και την Αριστερά γιατί νοσταλγούν την ασυδοσία που είχαν τα συμφέροντα που υπηρετούν στην εποχή πριν τη Μεταπολίτευση, στη Χούντα και το μετεμφυλιακό κράτος. Φοβάται ο Σαμαράς και η ΝΔ ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη δέσμευσή τους προς την Τρόικα των ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ, από κοινού με το ΠΑΣΟΚ, ότι δε θα ζητήσουν καμιά επαναδιαπραγμάτευση για την πολιτική των Μνημονίων, όπως αποκάλυψε χτες η εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...