Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια τους! Τους ανατρέπουμε!

Ο κεφαλικός φόρος = χαράτσι που εξήγγειλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ με το περιβόητο «ειδικό τέλος ακινήτων» αποτελεί αποκορύφωμα φορομπηξίας και κοινωνικής βαρβαρότητας,  ενάντια στους εργαζόμενους και το λαό που βρίσκονται ήδη στα όρια της αντοχής τους και αγανακτούν έχοντας ήδη πάρει στα χέρια τους τα σημειώματα της «έκτακτης εισφοράς» και του «ειδικού τέλους επιτηδεύματος» που ψηφίστηκαν στο Μεσοπρόθεσμο. Υπολογίζεται ότι η συνολική επιβάρυνση για μια μέση οικογένεια θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 1000 ευρώ,  σε μια περίοδο που περικόπτονται βάναυσα μισθοί και συντάξεις η  ανεργία θερίζει και εκατοντάδες χιλιάδες νέες απολύσεις βρίσκονται στα σκαριά με την «εργασιακή εφεδρία».
Το θράσος της κυβέρνησης είναι απύθμενο, όταν για μια ακόμη φορά χαρατσώνει την πλειοψηφία της κοινωνίας. Την ίδια στιγμή που καλεί τους εφοπλιστές σε «συζήτηση για το πώς θα συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια»(!), μειώνει τον συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων στο 20%, συνεχίζει τις απεριόριστες φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο στο όνομα «της ανάπτυξης», τροφοδοτεί με 110 δις τις τράπεζες, εκποιεί το δημόσιο συσσωρευμένο πλούτο αντί «πινακίου φακής», συντρίβει τους άνεργους και συνταξιούχους τους μισθωτούς, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικροϊδιοκτήτες χωρίς έλεος. Δύο χρόνια μετά την εφαρμογή του Μνημονίου η κυβέρνηση επιχειρεί να εφαρμόσει την φοροεπιδρομή επικαλούμενη «τα άδεια ταμεία» δείγμα και αυτό μιας πολιτικής ολότελα χρεοκοπημένης και σε πλήρη κατάρρευση! 
Καλούμε τους εργαζόμενους, όλο τον ελληνικό λαό και τους φορείς του μαζικού κινήματος, σε μαζική ανυπακοή απέναντι στα παλιά και νέα χαράτσια. Κανείς εργαζόμενος, άνεργος, αυτοαπασχολούμενους να μην πληρώσει τις «έκτακτες εισφορές» και τα «ειδικά τέλη». Εξάλλου, αναδρομικές εισφορές σε ήδη φορολογημένα εισοδήματα είναι αντισυνταγματικές και  διαλύουν κάθε έννοια φορολογικής δικαιοσύνης. Η μάχη αυτή δεν είναι ατομική, πρέπει να δοθεί συλλογικά και οργανωμένα. Είναι τμήμα της συνολικότερης πάλης του λαού για την ανατροπή της άθλιας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, και των συνεταίρων της ΝΔ-ΛΑΟΣ, της τρόικα και του Μεσοπρόθεσμου, της πολιτικής του κεφαλαίου που επιδιώκει να καταργήσει κάθε δικαίωμα φορτώνοντας στην κοινωνία τα σπασμένα της κρίσης του καπιταλισμού. Μπορούμε να τους ανατρέψουμε! Όπως φάνηκε και μετά την μαζική και οργισμένη διαδήλωση στη ΔΕΘ, διαμορφώνονται ξανά οι συνθήκες για να φτάσουμε σε μια νέα κλιμάκωση, πολύ πιο δυνατή από τις σχεδόν εξεγερσιακές πανεργατικές του Ιούνη που είχαν συνδυαστεί με τις καταλήψεις στις πλατείες.
Καλούμε όλα τα σωματεία, τους επιστημονικούς συλλόγους και τις επαγγελματικές ενώσεις, τις φοιτητικές καταλήψεις, τα κινήματα ανυπακοής «δεν πληρώνω», τις λαϊκές συνελεύσεις των πλατειών σε πόλεις και γειτονιές με συλλογικές αποφάσεις να απορρίψουν τα νέα χαράτσια, να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις διαρκείας και να  καλύψουν τα μέλη τους στη μη καταβολή τους.  Για την ανάπτυξη ενός πολύμορφου απεργιακού και αγωνιστικού κινήματος με στόχο την ανατροπή του σφαγείου Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και των υπηρετών τους!
Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις σε αυτόν τον αγώνα.

Αθήνα 13 Σεπτεμβρίου 2011  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...